CONSILIUL CONCURENŢEI:  Preluarea de către Mazarine Energy a 19 zăcăminte de petrol de la OMV Petrom, autorizată

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 8 februarie 2017

Consiliul Concurenţei a anunţat marţi că a autorizat tranzacţia prin care filiala din România a Mazarine Energy, o companie petrolieră cu sediul în Olanda şi active în Tunisia, preia 19 zăcăminte petroliere onshore din România de la OMV Petrom, precum şi trei instalaţii pentru reparaţii capitale şi a circa 200 de angajaţi.

"Tranzacţia prevede preluarea de către Mazarine Energy România SRL a tuturor drepturilor şi obligaţiilor care decurg din 19 acorduri petroliere de concesiune deţinute de OMV Petrom SA, împreună cu bunurile, drepturile reale şi angajaţii implicaţi în exploatarea câmpurilor petrolifere", arată Consiliul Concurenţei, potrivit News.ro.

Autoritatea de concurenţă precizează că a evaluat această operaţiune din punct de vedere al compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice.

"Ca urmare a analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia", arată autoritatea de concurenţă.

Decizia Consiliului Concurenţei va fi publicată pe site-ul instituţiei după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Mazarine Energy România este o subsidiară a Mazarine Energy BV, companie cu sediul la Haga, Olanda, fondată şi condusă de Edward van Kersbergen.

Potrivit contului său de LinkedIn, olandezul van Kersbergen a lucrat mulţi ani la gigantul petrolier Shell, iar ulterior a fondat mai multe companii din sectorul de petrol şi gaze.

În România, grupul Carlyle controlează circa 36 de companii active în diverse sectoare economice.

Cele 19 zăcăminte au o producţie cumulată de circa 1.000 de barili pe zi, adică mai puţin de 1% din producţia actuală a OMV Petrom.

Mazarine Energy este finanţată de către gigantul Carlyle, care i-a pus la dispoziţie o linie de finanţare de 500 milioane dolari prin intermediul Carlyle International Energy Partners, un fond de 2,5 miliarde dolari dedicat afacerilor din energie.

Carlyle International Energy Partners a cumpărat active în România de la Sterling Resources în martie 2015, pe care le va administra tot Mazarine. Compania olandeză are active în centrul Tunisiei, preluate tot cu ajutorul fondului Carlyle.

OMV Petrom a motivat cedarea zăcămintelor prin nevoia de a-şi optimiza costurile, într-un mediu dificil.

Compania OMV Petrom este controlată de grupul austriac OMV, care deţine 51% din acţiuni, în timp ce Ministerul Energiei are o deţinere de 20,6%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb