CORONAVIRUS Plasmă terapeutică pentru tratarea bolnavilor

Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 17 aprilie 2020

Plasmă terapeutică pentru tratarea bolnavilor

De pe "frontul" pandemiei veştile vin una după alta, iar în marea de informaţii negative se strecoară şi unele pozitive. Spitalul Universitar din Erlangen, sudul Germaniei, a primit autorizaţia sanitară de a elabora plas­mă terapeutică pentru a trata bolnavii de COVID-19. Primul pas va fi elaborarea de plasmă terapeutică, motiv pentru care spitalul a lansat un apel pacienţilor deja vindecaţi de coronavirus să doneze plasmă sanguină cu ajutorul căreia va fi obţinută cea terapeutică.

Marţi a fost lansat acest apel, iar ulterior s-au prezentat la centru peste 200 de donatori. Profesorul Holger Hackstein a explicat că un pacient care a depăşit boala poate dezvolta anticorpi care să-i ajute pe alţi pacienţi: "Donarea de plasmă durează 45 de minute şi nu implică o neplăcere mai mare decât cea a unei simple donaţii de sânge". Potrivit profesorului, elaborarea plasmei va putea începe imediat, datorită răspunsului amplu la acest apel. Spitalul din Erlangen este primul din Germania care primeşte autorizaţia de a elabora plasmă terapeutică. Germania se află pe locul patru în lume în ce priveşte îmbolnăvirile de COVID-19, după SUA, Italia şi Spania.

Pe de altă parte, un studiu efectuat pe donatori de sânge din Olanda a concluzionat că aproximativ 3% dintre aceştia au dezvoltat anticorpi la noul coronavirus, au anunţat autorităţile sanitare. Acesta constituie şi un indiciu privind procentul din populaţia olandeză care ar fi putut avea deja boala provocată de acest virus. Directorul Institutului Naţional de Sănătate (RIVM), Jaap van Dissel, a dezvăluit rezultatele în timpul unei dezbateri în Parlament: "Acest studiu demonstrează că aproximativ 3% dintre olandezi au dezvoltat anticorpi împotriva coronavirusului. De aici se poate calcula că sunt câteva sute de mii de oameni". La ora transmiterii acestei ştiri, existau 28.158 de cazuri de coronavirus confirmate în Olanda, însă doar cei foarte bolnavi şi personalul sanitar sunt în prezent testaţi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Lipsa unei strategii federale împotriva pandemiei în SUA, combinată cu lipsa unui sistem de asigurări de sănătate performant, la care se adaugă disprețul americanilor pentru schimbările climatice vor conduce SUA în prăpastie. Naom Chomsky e de parere ca situatia se datoreaza lui Trump un sociopat, interesat doar de putere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb