Cosmote îşi va atinge ţinta de majorare a profitului cu 15% în acest an

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 8 septembrie 2008

Cosmote, divizia de telefonie mobilă a celei mai mari companii greceşti de telecomunicaţii, OTE, îşi va atinge ţinta de a-şi spori vânzările şi profitul cu 15% în acest an, a estimat, vineri, directorul exectuv adjunct al companiei, citat de Reuters, informează NewsIn.

Cosmote, preluată integral de OTE la începutul anului, reprezintă motorul principal de creştere a grupului şi este elementul-cheie în cadrul deciziei Deutsche Telekom de a cumpăra un pachet de acţiuni la OTE şi de a conduce fostul monopol grec de telecomunicaţii.

"Ne-am atins ţintele pentru trimestrul al doilea şi ne-am depăşit concurenţii. Suntem pe drumul cel bun în ceea ce priveşte îndeplinirea ţintelor fixate în planul de afaceri", a spus directorul executiv adjunct al Cosmote, Michael Tsamaz.

Cosmote, care desfăşoară operaţiuni în Grecia, Albania, Bulgaria, Macedonia şi Româ­nia, a arătat că se aşteaptă la o creştere a vânzărilor şi la o majorare cu 15% a profitului operaţional înainte de deducerea deprecierii şi amortizării.

Deutsche Telekom a acceptat să cumpere un pachet de 25% din acţiunile OTE, mai ales pentru subsidiara profitabilă Cosmote a companiei, şi vizează să continue extinderea operaţiunilor sale din Balcani. În prezent, Deutsche Telekom controlează 22% din OTE.

"Cosmote aduce aproape 50% din veniturile grupului OTE şi contribuie în proporţie de 63% la câştigul operaţional al companiei", a spus Tsamaz, care a adăugat că acesta a fost un factor important pentru decizia Deutsche Telekom de a cumpăra acţiuni la OTE.

Este puţin probabil ca strategia Cosmote să se mai modifice acum, când Deutsche Telekom este un partener important în cadrul companiei, dar este posibil să fie făcute o serie de schimbări în ceea ce priveşte operaţiunile din Balcani, în condiţiile în care activitatea celor două grupuri se suprapune în sud-estul Europei, a mai spus reprezentantul Cosmote.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb