DACĂ NU VOR FI CONSTRUITE CAPACITĂŢI NOI, Europa va suferi o criză în domeniul producţiei de electricitate

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 20 februarie 2008

Europa va suferi o criză în domeniul producţiei de electricitate

Europa riscă să sufere o criză a producţiei de electricitate dacă nu va continua noile proiecte de înlocuire a centralelor pentru a spori capacitatea de generare, susţine un cunoscut expert german în domeniul energiei, Matthias Kurth, citat de Reuters. Proiectele energetice pe bază de cărbune au fost anulate deoarece operatorii s-au temut de legislaţia aspră privind emisiile de noxe sau din cauză că cetăţenii nu doreau în cartierele lor centrale poluante.

"Uniunea Europeană are nevoie de o strategie elaborată pentru a gestiona blocajul la nivelul procesului decizional, protestele şi problema legată de dioxidul de carbon (CO2)", a spus Matthias Kurth, într-o conferinţă din cadrul târgului "E-World".

Germania a plănuit să înlocuiască, până în 2012, 20.000 MW din capacitatea centralelor electrice existente. Directorul executiv al companiei "E.ON", Wulf Bernotat, a declarat că o centrală cu o capacitate de 1.100 MW din Staudinger, landul Hesse, ar putea să nu mai fie construită dacă politicienii locali şi cetăţenii vor continua să se opună.

Potrivit NewsIn, anul trecut, compania germană "RWE" a trebuit să renunţe la construcţia centralei pe bază de cărbune Ensdorf din landul Saarland, după ce un referendum local a respins proiectul.

Matthias Kurth a declarat că rezervele de energie nucleară din Franţa au fost indisponibile, uneori, pe timpul verii, după ce râurile au secat, neputând să ofere îndeajuns de multă apă pentru a răci centralele. Atunci, Germania a fost nevoită să exporte energie.

Crizele energetice din Italia, care au avut loc în ultimii ani, au demonstrat nevoia de a spori capacitatea energetică în regiune. "Aceasta este o problemă mult mai mare decât separarea producţiei şi distribuţiei, considerată de Comisia Europeană (CE) ca fiind răspunsul tuturor problemelor legate de competiţie", consideră specialistul german.

Matthias Kurth a sprijinit un proiect franco-german ca alternativă la propunerile CE de a desfiinţa marile centrale, bucurându-se de sprijinul altor şase state membre UE. Cunos­cut ca o a treia opţiune, pro­iectul are ca scop dezvoltarea unui plan de generare de energie şi transport al acesteia. Miniştrii energiei din ţările UE vor dezbate propunerile rivale pe 28 februarie.

"Dacă nu există compromis, ar putea exista ani de întârzieri în cazul oricărei soluţii", a concluzionat Matthias Kurth.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb