Toate restaurantele, cafenelele şi barurile din Capitală sunt închise la interior, începând de astăzi, după cum a decis, aseară, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă. Acesta a hotărât şi închiderea saloanelor pentru evenimente, precum şi a teatrelor şi cinematografelor din Bucureşti, conform anunţului făcut de prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu. Acesta a precizat că restaurantele şi cafenelele din interiorul hotelurilor şi altor unităţi de cazare pot funcţiona pentru clienţii cazaţi în acestea.
De asemenea, purtarea măştilor devine obligatorie în jurul şcolilor, pe o rază de 100 de metri. Conform prefectului Capitalei, aceste restricţii rămân în vigoare până în momentul în care rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori în 14 zile scade sub 1,5. Situaţia este analizată săptămânal.
Oficialul a mai spus că, dacă rata nu scade sub 1,5, atunci măsurile restrictive nu vor fi relaxate, dimpotrivă, se vor avea în vedere şi alte tipuri de restricţii.
În opinia reprezentanţilor HoReCa, restaurantele nu sunt mai periculoase decât mijloacele de transport în comun. Daniel Mischie, preşedintele Asociaţiei HORA, a menţionat, ieri, la Digi24, că îi încurajează pe toţi membrii HORA să atace în justiţie deciziile luate de autorităţi: "Nu vom prezolva problemele sanitare pe care le avem de atâţia ani prin închiderea celor 40.000 de unităţi din HoReCa şi trimiterea acasă a celor 200.000 de angajaţi direcţi şi alţi 210.000 de angajaţi pe orizontală".
Daniel Mischie susţinea, în august, înaintea redeschiderii la interior a unităţilor HoReCa, faptul că Guvernul poartă responsabilitatea răspândirii virusului Covid-19, prin prelungirea interdicţiei funcţionării restaurantelor la interior, întrucât clienţii recurg în a alege soluţii alternative reglementărilor: "Aţi distrus industria pentru o iluzie! Iluzia este că turismul este principalul factor de răspândire a covidului. Oamenii care lucrează în turism - dacă vă uitaţi la mare - nu există focar între ospătar, bucătar, taximetrişti, cameriste. Deci virusul nu provine de la mare (din turismul de pe litoral, n.r.). Evident că poate proveni din transport, din supermarketuri la fel de mult ca şi din turism. Deci suntem o industrie ca toate celelalte. Cele mai mari focare de fapt sunt în instituţiile de stat locale sau în administraţia locală sau centrală, în spitale, acolo sunt focarele de infecţie. Nu cred că aţi auzit vreun restaurant sau vreun hotel care să fie complet închis şi 80% din angajaţi bolnavi de covid. Dar (virusul, n.r.) există în această industrie la fel ca în industria siderurgică şi aşa mai departe, nu suntem o industrie nemaipomenită. Deci asta e iluzia şi asta încearcă Guvernul să vândă, că industria turismului ar putea fi cea care propagă acest covid. Fals, complet fals!"
HORA - Organizaţia Patronală a Restaurantelor şi Hotelurilor din România, a organizat, recent, împreună cu Hospitality Culture Institute, Conferinţa Naţională a Industriei Ospitalităţii, în cadrul căreia speakeri şi lideri autohtoni din ospitalitate, autorităţi centrale şi locale şi specialişti din industrii conexe au analizat şi propus o serie de metode de operare si de dezvoltare a industriei HoReCa, în contextul crizei.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.10.2020, 13:17)
alooo! alo ! stati la locurili voastre , stati linisti ! alo !alo !
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.10.2020, 13:49)
oare cati au votat pnl usr
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.10.2020, 16:40)
asa maica, bagati tara si mai tare in datorii si insolvente. Ce mai conteaza industria HORECA. Putem si fara ea. Defapt ce mai conteaza drepturile oamenilor. Cred ca o sa se ajunga iarasi la proteste. Ce mai pune omul ala pe masa, daca nu are job. Ajutor social ?!? sa fim sieriosi. Batjocura totala.
ce sa mai zici. Stam in casa, ne uitam la emisiuena "vine sf lumii!!" la tv in timp ce spargem niste seminte si bem o bere. Cine stie, poate nu o sa mai avem nici televziune, daca s-ar trezi un "savant" sa zica "covid-19 se transmite si pe cale analogica sau digitala. Stati departe de aparatele elctrocasnice!"
In zilele noastre tot ce e posibil. Trist!!
3.1. de acord (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 07.10.2020, 17:35)
Subscriu la opinie.
Traim din nou vremuri triste in care drepturile (re)castigate de cei care s-au sacrificat la revolutie ne sunt ingradite si totul in numele grijii pe care o mana de autocrati ne-o poarta.
Cei care au murit in '89 sigur n-au facut-o ca sa vina acum Arafat, kwi si altii sa ne tina fortat in case si sa ne distruga economic.
Nu exista comisii inter-disciplinare care sa ia aceste decizii care afecteaza milioane de cetateni, haosul si arbitrarul sunt evidente cand ieri ziceau 100 metri fata de scoli, dar azi e in regula 50 de metri.
Cine a fost cel care a zis 100 metri si de ce azi sunt doar 50 metri? Ce s-a schimbat de pe o zi pe alta?
Ordine date dupa ureche de unii care au diplome, noi cei multi vom incasa consecintele supunerii orbesti.