Deputatul Iulian Iancu susţine că ar fi primit ameninţări cu moartea de la "băieţii deştepţi" din energie

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 9 noiembrie 2016

Deputatul PSD Iulian Iancu, preşedinte al Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, a susţinut, ieri, că în ultimii ani a primit mai multe ameninţări cu moartea de la "băieţii deştepţi" din energie, din cauza comisiei de anchetă demarată în anul 2005, şi că a sesizat Serviciul Român de Informaţii (SRI) în acest caz.

Iancu susţine că nu a făcut publice aceste informaţii până acum ca să nu le dea satisfacţie celor care au încercat să creeze presiune, potrivit News.ro.

Deputatul a menţionat că a sesizat SRI după primirea ameninţărilor, dar că nu ştie ce s-a întâmplat ulterior, pentru că SRI "a făcut toate demersurile şi verificările".

Iulian Iancu a spus: "În 2005, când a început comisia de anchetă, la primele discuţii împotriva băieţilor deştepţi, respectiv pe 6 octombrie 2005, în publicaţia Averea, am fost pictat pe prima pagină ca fiind partener de afaceri cu Omar Hayssam. Ca un prim semnal ca să tac din gură vis-a-vis de «băieţii deştepţi». După care, când am început comisia de anchetă parlamentară împotriva «băieţilor deştepţi», a fost al doilea atac în care am fost direct ameninţat, întrebându-mă ce am de gând cu această comisie de anchetă".

Deputatul PSD susţine că al treilea atac ar fi avut loc în anul 2012: "Cel mai grav a fost pe telefon, la mine în birou, cu ameninţare directă. Al patrulea a fost pe televiuziune, direct pe telefon, ameninţare directă. Am şi arătat-o atunci şi jurnaliştilor".

Deputatul spune că niciodată nu le-a luat în considerare: "Le-am spus şi atunci jurnaliştilor să nu facem nicio menţiune pe post (în direct, la televizor, n.r.), pentru că dacă facem înseamnă că ne este frică şi o să ne oprim din demers. Consecinţele au fost următoarele: mi s-a construit un film foarte bine realizat prin care sunt cel mai periculos KBG-ist din România".

Deşi susţine că a anchetat activitatea "băieţilor deştepţi", care i-ar fi transmis ameninţări, Iulian Iancu a fost secretar de stat în Ministerul Economiei - care gestiona şi energia - în perioada decembrie 2000-decembrie 2004, perioadă în care s-au semnat principalele contracte cu băieţii deştepţi din energie.

Firma Energy Holding, un trader de energie controlat de Bogdan Buzăianu - supranumit "cel mai mare băiat deştept" din energia românească -, a obţinut cele mai avantajoase contracte de cumpărare de energie electrică de la Hidroelectrica, companie aflată în subordinea Ministerului Economiei în 2004.

Buzăianu, finul fostului ministru al Economiei din perioada 2000-2004, Dan Ioan Popescu, a obţinut cel mai important contract pentru firma sa în 2004.

După intrarea în insolvenţă, Hidroelectrica a denunţat contractul de vânzare-cumpărare de energie electrică 33CE din 14 ianuarie 2004 încheiat cu Energy Holding, iar compania lui Buzăianu a pierdut definitiv procesul cu compania de stat în noiembrie 2015, după ce a contestat măsura administratorului judiciar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb