DIN 2007 PÂNĂ LA FINALUL ANULUI ÎN CURS Vitis Metamorfosis - investiţii de 5 milioane euro

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Frăţia Vinului / 30 octombrie 2013

Vitis Metamorfosis - investiţii de 5 milioane euro

Compania va produce vinuri în crama proprie, de anul viitor

Investiţiile companiei Vitis Metamorfosis, din 2007 până la finalul anului în curs, se ridică la 5 milioane de euro, după cum ne-au spus reprezentanţii companiei, care ne-au precizat că, de anul viitor, societatea urmează să producă vinuri în crama proprie.

Fondurile cheltuite de Vitis Metamorfosis au fost alocate pentru achiziţia terenurilor, replantarea anumitor suprafeţe de viţă-de-vie, dotarea cu utilaje agricole, precum şi pentru achiziţia cramei de la Vadu Săpat şi reabilitarea acesteia.

Potrivit surselor citate, pentru anul viitor sunt estimate vânzări de 800.000 de euro, cifra de afaceri din 2013 fiind preconizată la circa 300.000 de euro.

"Nu ne-am propus niciodată, şi vom rămâne constanţi în această abordare, să vindem cantităţi mari de vin. Focusul nostru a fost încă de la început să oferim vinuri premium, de cea mai bună calitate", ne-au spus sursele citate.

Acestea ne-au precizat că exportul producătorului de vinuri reprezintă aproximativ 5% din totalul vânzărilor, licorile vândute în afara ţării mergând în state precum China, Belgia, Danemarca, Japonia, Olanda, Cehia, Italia.

Planurile de investiţii ale Vitis Metamorfosis pentru următoarea perioadă au în vedere transformarea vinurilor Cantus într-o gamă de sine stătătoare, ne-au mai declarat reprezentanţii companiei: "Din rodul din 2013, vom lansa o gamă nouă de vinuri, poziţionată între Cantus şi Vitis Metamorfosis".

Producătorul intenţionează să planteze viţă-de-vie pe întreaga suprafaţă de teren pe care o deţine.

"Acest proces depinde, însă, de un cumul de factori. În acest moment, din cele 100 ha deţinute de companie, sunt plantate 67,5 ha. Pe rod sunt 38 ha. Cele 29,5 ha care nu sunt încă pe rod au fost plantate în 2010 şi 2012", potrivit surselor citate.

De-a lungul anului în curs, compania a plantat "Cabernet Sauvignon", "Fetească Neagră", "Negru de Drăgăşani", "Fetească Regală", "Fetească Albă", "Tămâioasă Românească", "Muscat Ottonel", "Merlot", "Shiraz", "Pinot Noir", "Sauvignon Blanc" şi "Chardonnay".

Vitis Metamorfosis va lansa primele vinuri eco anul viitor

Producătorul de vinuri premium Vitis Metamorfosis a recoltat, în această toamnă, 100 de tone de struguri ecologici şi anunţă lansarea primelor vinuri eco din portofoliu pentru începutul anului viitor.

Compania cultivă struguri ecologici pe o suprafaţă de 15 hectare în Podgoria Dealu Mare, pe care sunt plantate sortimente precum "Cabernet Sauvignon", "Fetească Neagră", "Negru de Drăgăşani", "Muscat Ottonel", "Tămâioasă Românească", "Fetească Regală" şi "Fetească Albă".

Vinurile eco vor reprezenta aproximativ 25% din producţia de anul acesta, estimată de reprezentanţii companiei la 300.000 de sticle.

Giancorrado Ulrich, preşedintele Vitis Metamorfosis, a precizat: "Anul 2013 este primul în care Vitis Metamorfosis a recoltat struguri ecologici, urmând ca în primăvara anului viitor să lanseze primele vinuri eco din portofoliu. Vitis Metamorfosis vine, astfel, în întâmpinarea consumatorului, care devine tot mai selectiv în raport cu produsele pe care le consumă. Ne bucurăm să observăm că gusturile consumatorului român evoluează, punându-se, astfel, presiune pe producători să ofere vinuri de calitate şi în acelaşi timp sustenabile. Această preocupare va aduce doar beneficii industriei locale pe termen mediu şi lung".

Vitis Metamorfosis a obţinut certificarea pentru primele culturi de viţă-de-vie organică în 2013, după o atentă monitorizare realizată în ultimii trei ani.

Ca urmare a adoptării politicii de protejare a mediului, producătorul de vinuri a ales să instaleze în crama de la Vadu Săpat o centrală pe peleţi asistată de panouri solare şi să colecteze separat apa pluvială pe care o reutilizează, a specificat compania.

În prezent, Vitis Metamorfosis are un portofoliu de opt vinuri, distribuite pe piaţa locală de Heinrig Distribution: "Cantus Primus Cabernet Sauvignon", produsul etalon al companiei, şi gamele "Vitis Metamorfosis" şi "Fluturi & Farfalle".

Reprezentanţii Vitis Metamorfosis consideră că întreaga industrie de profil are un potenţial fantastic, piaţa locală fiind una dintre cele mai mari din lume: "Potrivit ultimelor estimări, suntem pe locul 10 sau 11 din punct de vedere al consumului. Totuşi, piaţa nu şi-a atins încă maturitatea, iar creşterea din ultimii ani a fost mai domoală. În 2008, de exemplu, consumul a fost foarte mare, scăzând ulterior, în principal din cauza crizei. Am observat, însă, o revenire uşoară".

Compania a fost înfiinţată în 2008, primul vin fiind lansat pe piaţă în 2009.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb