DIRECTORUL METROREX: "Avem nevoie de 1,6 miliarde de lei pentru finalizarea metroului din Drumul Taberei"

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 23 ianuarie 2015

"Avem nevoie de 1,6 miliarde de lei pentru finalizarea metroului din Drumul Taberei"

Valoarea totală a fondurilor cheltuite până la acest moment de Metrorex pentru lucrările la metroul din Drumul Taberei este de 1.042.036.711 lei cu TVA, ne-a declarat directorul general al regiei, Aurel Radu. "Necesarul de fonduri pentru finalizarea lucrărilor este estimat la 1.690.000.000 lei cu TVA", ne-a precizat domnia sa.

Fondurile europene alocate pentru perioada 2013-2014 pentru realizarea proiectului Magistralei 5 Drumul Taberei au fost absorbite în totalitate, conform Metrorex.

Lucrările de structură sunt realizate în proporţie de 70%, iar restul construcţiei va fi gata până la sfârşitul anului 2016, susţine domnul Radu, care a subliniat că execuţia căii de rulare va fi finalizată în cel de-al doilea semestru al anului 2016, iar probele tehnologice vor demara la începutul anului 2017.

Directorul general ne-a mai spus că suplimentarea de sume pentru această investiţie nu poate fi anticipată, dar mai apar unele valori în plus, care se datorează unor situaţii imprevizibile sau celor privind legislaţia/normativele în domeniul construcţiilor.

"În implementarea proiectului ne confruntăm cu unele probleme în ceea ce priveşte construcţiile provizorii nedezafectate, devierile provizorii RATB, devierile provizorii de iluminat public, dar şi devierile provizorii de drumuri şi reţelele edilitare", susţine domnul Radu.

În prezent, Metrorex are în curs de derulare licitaţiile pentru finisaje, instalaţii, cale de rulare, şina a treia şi achiziţia de material rulant pentru magistrala din Drumul Taberei.

Recent, Metrorex a anunţat, că utilajele de săpat tuneluri au terminat lucrările la Secţiunea Râul Doamnei - Eroilor şi vor fi mutate la staţia Academia Militară, pentru a începe execuţia la Secţiunea Academia Militară - Eroilor 2.

Reprezentanţii regiei au afirmat că, din discuţiile purtate cu antreprenorii, s-a evidenţiat faptul că aceştia vor respecta graficele de lucru, vor demara urgent refacerea la suprafaţă a staţiilor finalizate şi vor depune eforturi susţinute pentru diminuarea decalajelor existente.

Construcţia metroului este realizată de consorţiul Astaldi, FCC Construccion, AB Construction şi Delta ACM Antrepriză, iar valoarea totală a lucrărilor este de 1,2 miliarde de euro.

Cu o lungime totală de aproximativ şase kilometri, tronsonul de metrou va avea zece staţii, la Râul Doamnei, Valea Argeşului, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parcul Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor şi va acoperi, în principal, un bazin cu un număr de peste 300.000 de locuitori din sectoarele 5 şi 6 ale Capitalei. Primele trenuri pe Magistrala 5, de la Râul Doamnei şi de la staţia Valea Ialomiţei, până la Eroilor, ar fi trebuit puse în funcţiune în cursul acestui an. Premierul Victor Ponta a declarat, anul trecut, că lucrările au fost întârziate din cauza unor probleme de finanţare în perioada 2010-2012.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. "În implementarea proiectului ne confruntăm cu unele probleme în ceea ce priveşte construcţiile provizorii nedezafectate, devierile provizorii RATB, devierile provizorii de iluminat public, dar şi devierile provizorii de drumuri şi reţelele edilitare"

    Uliu, muica, cate provizorate in Drumul Santierului (fost Drumul Taberei)!  

    Ca in reclama: Ar mai fi si alte lucruri de vazut:) ... ca doar traim in tara provizoratului, in lumea provizoratului ... 

    In definitiv, si viata insasi este provizorie. 

    Sa inteleg ca bani UE pentru finalizarea metroului nu mai sunt, poate la urmatoarea relaxare cantitativa a BCE, mai ciupim si noi, "drumetii", cate ceva :))  

    De-as mai duce-o pan' la toamna,  

    Lelita Ioana ...Oi prinde si eu trenul galben fara cai?  

    Speranta moare ultima, dar si asta e provizorie ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb