Două proiecte româneşti în programul european LIFE+

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 26 iulie 2010

Două proiecte româneşti în programul european LIFE+

Proiectele "Cleanwater" (al Administraţiei Naţionale "Apele Române" şi Institutului Naţional de Hidrologie şi Managementul Apei) şi "Stipa" (al fundaţiei ADEPT Transilvania) se află printre cele 210 de noi proiecte pentru care Comisia Europeană va asigura o cofinanţare totală de 250 de milioane de euro, în cadrul programului LIFE+ pentru 2007-2013.

Potrivit unui comunicat de presă al executivului UE, preluat de Agerpres, proiectul "Cleanwater", pentru care cofinanţarea de la bugetul UE se ridică la 700.000 de euro, vizează dezvoltarea, la nivelul bazinului hidrografic al râului Bârlad, a unui sistem de management integrat pentru identificarea apelor aflate în pericol şi desemnarea zonelor vulnerabile. Autorităţile locale vor putea, astfel, să elaboreze politici de gestionare a bazinului hidrografic al râului Bârlad şi să evalueze impactul acestora.

Al doilea proiect, "Stipa", care va beneficia de cofinanţare de 300.000 de euro, îşi propune să amelioreze situaţia unor zone verzi din zona Sighişoara - Târnava Mare. Beneficiarul, fundaţia ADEPT Transilvania, va realiza evaluări în teren privind conservarea unui habitat de 10.000 de hectare cu vegetaţie şi, în urma consultărilor cu agricultorii şi alţi actori, va realiza planuri de acţiune.

Cele 210 noi proiecte care vor beneficia de finanţarea de la bugetul comunitar în cadrul proiectului LIFE+ totalizează investiţii de 515 milioane de euro, din care 250 de milioane de la UE.

Până în noiembrie 2009, Comisia Europeană a primit peste 600 de solicitări de la organisme publice sau private din cele 27 de state membre, din care 210 au fost selectate pentru cofinanţare, prin cele trei componente ale programului LIFE+: Natură şi Biodiversitate, Politica şi Guvernanţa în domeniul Mediului şi Informare şi Comunicare.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb