DRAGOŞ DAMIAN, APMGR: "Pe piaţa medicamentelor generice nu mai există profit"

A.P.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 16 septembrie 2015

Industria farmaceutică de la noi a investit 50 de milioane de euro pe piaţa românească, însă a fost nevoită să apeleze la şomaj tehnic şi să facă restructurări, pentru că, în anumite zone, cum este cea a medicamentelor generice, nu mai există profit, a spus, ieri, Dragoş Damian, preşedintele APMGR.

"Ceea ce este foarte important este că România face exporturi, fiind unul dintre cei mai mari exportatori din Europa de Est, medicamentele din România ajungând în ţări precum Brazilia şi Statele Unite, dar şi în Uniunea Europeană, deci este un hub foarte interesant pentru exporturi", a spus Dragoş Damian, citat de Agerpres.

El a subliniat că problemele din piaţa internă se resimt, însă, şi în comerţul extern.

Preşedintele APMGR a arătat că se doreşte creşterea fabricilor de medicamente în România, dar că utilizarea medicamentelor generice este în scădere, după ce, în perioada 2011-2014 au dispărut 1.332 de medicamente, dintre care 534 în ultimele 14 luni.

Dragoş Damian a vorbit, ieri, într-o conferinţă de presă, şi despre barierele de dezvoltare, apreciind că prima ar fi pusă de politicile fiscale, urmată de faptul că în România sunt cele mai mici preţuri din Europa la medicamente, taxa clawback reprezentând un alt obstacol în dezvoltarea pieţei.

"La medicamentele sub 30 de lei, nu mai există profit. Taxa clawback se duce direct în profitul producătorilor. (...) Taxa clawback a crescut de la 15% la 25% şi acesta este motivul pentru care nu putem să ne stabilizăm operaţiunile", a mai spus Dragoş Damian.

Preşedintele APMGR a precizat că, în perioada iulie 2014 - iunie 2015, datele oficiale au arătat că producătorii de medicamente generice au plătit 500 de milioane de lei taxa clawback, dar că 200 de milioane de lei nu ar fi trebuit plătiţi, pentru că, de fapt, au fost erori de calcul care au fost recunoscute şi de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb