DUPĂ CE ŞI-A MAJORAT CAPITALUL SOCIAL DE 36 DE ORI, Compania de Informatică Aplicată îşi reia producţia de software

CĂTĂLIN DEACU
Ziarul BURSA #Companii #IT / 3 ianuarie 2011

 Arpad Paszkany

Arpad Paszkany

În acţionariatul companiei controlate de stat a intrat şi omul de afaceri clujean Arpad Paszkany

Societatea vrea să investească şi în tehnologii şi echipamente bazate pe resurse regenerabile

Compania de Informatică Aplicată (CIA), societate controlată de stat prin Ministerul Educaţiei şi Cercetării, îşi reia producţia de soluţii software după ce şi-a majorat capitalul social de 36 de ori, de la 561.659 lei, la 20.219.725 lei.

Acţionarii societăţii clujene au aprobat, pe 11 decembrie, propunerea Consiliului de Administraţie privind Strategia de dezvoltare pe termen mediu a societăţii, potrivit Monitorului Oficial.

Strategia va fi axată pe patru direcţii principale: prima direcţie vizează repornirea activităţii de producere de soluţii software, de prelucrare a datelor şi administrare a paginilor web, iar cea de-a doua prevede realizarea de inves-tiţii într-un Data Center, precum şi realizarea serviciilor privind securitatea tehnologiei informaţiilor.

Celelalte două direcţii prevăzute în Strategie vizează organizarea de cursuri de pregătire în domeniul IT, modernizarea şi extinderea clădirii şi înfiinţarea unui centru de cercetare şi dezvoltare. Noul centru se va ocupa cu cercetarea şi dezvoltarea tehnologilor şi echipamentelor baza-te pe utilizarea resurselor energetice regenerabile, potrivit Strategiei.

CIA este controlată de stat, prin Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Ministerul deţinea, la 30 iunie 2010, 70,7% din pachetul de acţiuni, conform ultimelor informaţii prezentate pe pagina de internet a Bursei de Valori Bucureşti.

Din acţionariatul societăţii - lis-tată pe piaţa Rasdaq - mai fac parte "Baucom Cluj" cu 18,3% din titluri şi alţi acţionari minoritari. Sunt voci care susţin că "Baucom" ar aparţine lui Arpad Paszkany, patronul echipei de fotbal CFR Cluj.

Omul de afaceri clujean a intrat, anul trecut, direct în acţionariatul CIA, sporindu-şi deţinerea la societate pe 3 noiembrie, având mai nou circa 11,8% din titluri.

Ultima tranzacţie la bursă cu acţiunile societăţii a avut loc pe 19 noiembrie 2010, acţiunile Companiei de Informatică Aplicată (simbol bursier SOEL) fiind tranzacţionate la un preţ de 250 lei bucata, cumpărător fiind tot Arpad Paszkany (cu un pachet de 40 de acţiuni).

Societatea a înregistrat, conform raportului semestrial de la 30 iunie 2010 (n.r - ultimele informaţii dis-ponibile), datorii de 52.613 lei şi pierderi de 246.348 lei.

Cifra de afaceri netă a fost de 836.751 lei, CIA având venituri totale din exploatare de 836.751 lei şi alte venituri financiare de 16.269 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb