DUPĂ REDUCEREA IMPUSĂ A PREŢURILOR LA MEDICAMENTE, Antibiotice Iaşi estimează deficit de 15 milioane lei din cifra de afaceri, în acest an

Elena Deacu
Companii #Sănătate / 21 iulie 2015

Compania Antibiotice Iaşi estimează pentru anul 2015 că va realiza un deficit de 15 milioane de lei din cifra de afaceri propusă pentru acest an, ca urmare a reducerii preţurilor la medicamente, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Compania transmite că a avut în vedere o reducere a profitabilităţii bugetare de la 37 la 26 milioane lei (profit brut), ca urmare a majorării taxei claw-back pe care a extimat-o ca reprezentând aproximativ 27-30% din vânzările în piaţă.

Potrivit companiei, în urma aplicării ordinului nr. 75 al Ministerului Sănătăţii pentru 21 de produse din portofoliul Antibiotice, s-a aplicat o reducere a preţului situată între 25 - 30%. Această scădere a preţului va fi analizată în perioada următoare pentru a identifica impactul pe care îl va avea în piaţă şi totodată se va analiza dacă aceste produse mai pot fi susţinute şi valorificare într-un mod optim, transmite companie.

Antibiotice mai arată că are medicamente cărora le-au fost modificate preţurile, acestea fiind actualizate în funcţie de cursul euro. Pentru aceste produse, companiile concurente au adoptat politici diferite. Unele dintre acestea au majorat preţurile, altele au micşorat sau au menţinut un nivel constant al preţurilor medicamentelor.

De asemenea, arată Antibiotice, există companii care, în dorinţa de a câştiga o poziţie mai importantă în piaţă, au redus preţul la unele medicamente mai mult decât este solicitat de ordinul menţionat.

Antibiotice transmite că, în aceste condiţii, în perioada următoare, de cel puţin 6 luni, compania se va situa într-o zonă de analiză a competiţiei, a impactului şi al efectelor pe care aceste strategii le vor avea în piaţă şi implicit asupra companiei.

Antibiotice estimează, însă, că piaţa urmează să se reaşeze într-un interval de timp de aproximativ un an de zile.

"Personal, estimez că piaţa farmaceutică din România va creşte în special pe segmentul OTC-urilor (over the counter), fiind cunoscut faptul că preţul produselor care se eliberează fără prescripţie medicală este liber, se formează pe baza cererii şi ofertei", arată Ioan Nani, director general Antibiotice Iaşi. Potrivit domniei sale, însă, "din punct de vedere valoric, piaţa poate avea o contracţie situată între 3-5%, chiar dacă există premiza unei creşteri în consumul fizic. Această creştere a consumului în unităţi fizice poate avea loc în condiţiile în care medicamentele generice ieftine, să nu părăsească piaţa datorită nesustenabilităţilor".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb