Electroputere Craiova va începe în ianuarie producţia pentru 12 locomotive Terra Nova

V.B.
Companii #Transporturi / 26 septembrie 2014

Reloc - Electroputere VFU Craiova va începe în ianuarie producţia pentru 12 locomotive Terra Nova comandate la expoziţia feroviară InnoTrans Berlin, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

Prima locomotivă românească produsă la Craiova sub brandul Electroputere VFU după 25 de ani, a fost prezentată în aceste zile la expoziţia feroviară InnoTrans, desfăşurată la Berlin. Locomotiva dezvoltată în parteneriat cu Catterpilar Inc. se numeşte Terra Nova şi prezintă numeroase inovaţii tehnologice.

Cu ocazia expoziţiei de la Berlin, Reloc - Electroputere VFU Craiova, companii membre al Grampet Group, au încheiat contracte pentru 12 locomotive, cu companii din Uniunea Europeană. Producţia va începe în ianuarie, iar primele livrări către companiile din Vest vor fi făcute în 2015.

Potrivit comunicării, la începutul lunii septembrie, locomotiva Terra Nova a trecut cu succes toate testele şi a obţinut certificările necesare punerii în funcţiune a produsului.

"Terra Nova este un produs inovator, fiind prima locomotivă cu două motoare care asigură tracţiune pe patru osii în condiţiile în care operează un singur motor. Se realizează astfel o economie a resurselor consumate. În plus, locomotiva este total aderentă, indiferent de numărul de motoare utilizate, ceea ce o face nu numai un vehicul economic, ci şi extrem de sigur, fiind dotată cu două motoare Caterpillar", a declarat Graţian Călin, preşedintele Reloc - Electroputere VFU Craiova.

La evenimentul de prezentare a luat parte şi ambasadorul României în Germania, Lazăr Comănescu. Diplomatul a salutat prezenţa la expoziţia internaţională de la Berlin a celor două companii membru al Grampet Group, şi a afirmat că îşi doreşte să vadă cât mai multe iniţiative româneşti în domeniul industrial şi al producţiei, sectoare deosebit de importante pentru dezvoltarea economică a ţării noastre.

Locomotiva Terra Nova este un proiect realizat în parteneriat cu compania americană Caterpillar, a cărei vicepreşedinte a fost prezent în România atunci când lucrările de construcţie s-au încheiat, prilej cu care a declarat că acest parteneriat reprezintă unul dintre proiectele principale pentru Caterpillar Inc. dintre toate proiectele pe care le desfăşoară pe plan mondial. Colaborarea cu Catterpilar şi Reloc - Electroputere VFU Craiova se va extinde anul viitor, existând planuri pentru construirea unei noi locomotive de linie, diesel electrice de peste 3000 CP, la Craiova.

"Ne dorim continuarea cu succes a parteneriatului Reloc-Electroputere VFU Craiova şi Caterpillar. Locomotiva pe care o avem în plan pentru la anul va fi una de marfă de tip diesel electrică, de mare putere. Pe termen mediu, ne propunem să ajungem la trei linii de producţie în următorii 6 ani", a explicat Graţian Căiln.

Electroputere VFU Craiova a intrat în portofoliul Grampet Group la începutul anului 2012, când conducerea Grampet a decis dezvoltarea unui pol feroviar în Craiova, unde, alături de Reloc S.A, putea oferi servicii de contrucţie, reconstrucţie, reparaţii, proiectare şi dezvoltare de locomotive.

Electroputere VFU SA este moştenitoarea de drept a unei tradiţii de aproximativ 50 de ani în fabricaţia de locomotive. În această divizie de la Electroputere, s-au fabricat peste 1.000 de locomotive electrice şi peste 3.000 de locomotive Diesel electrice, exportate pe toate continentele. Această moştenire a fost principalul motiv pentru care Grampet Group a decis să se implice şi să salveze brandul Electroputere de la faliment.

InnoTrans este cea mai mare expoziţie de tehnologie feroviară la nivel mondial, ajunsă în 2014 la a zecea ediţie. Anul acesta, expoziţia a avut loc la Berlin, unde peste 2.700 de participanţi şi-au prezentat ofertele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb