Enel a fost inclus în indicii de sustenabilitate Vigeo pentru al treilea an la rând

Alexandru Costea
Companii #Energie / 4 iunie 2015

Furnizorul de enrgie electrică Enel a fost confirmat în cadrul indicelui Euronext Vigeo - World 120, care cuprinde cele mai sustenabile 120 de companii cu cea mai mare capitalizare bursieră din Europa, America de Nord şi regiunea Asia Pacific, raportat la luna mai 2015, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

În acelaşi timp, Enel a fost confirmat şi în cadrul indicilor regionali Euronext Vigeo Eurozone 120 şi Europe 120, care cuprind primele 120 de companii sustenabile, având cea mai mare capitalizare bursieră, în zona Euro, respectiv regiunea Europei, potrivit sursei.

"Euronext Vigeo actualizează criteriile sale de includere la fiecare şase luni, asigurându-se că acreditările în materie de sustenabilitate ale companiilor listate în cadrul acestor indici sunt testate în permanenţă în raport cu cele mai recente tendinţe şi evoluţii la nivel global", informează Enel.

Subsidiarele Grupului Enel, Endesa şi Enel Green Power au fost incluse în indicele Euronext Vigeo - World 120 de la sfârşitul anului trecut. Aceste companii au fost, de asemenea, cuprinse în indicii Euronext Vigeo Europe 120 şi Eurozone 120 încă de la lansarea lor, acum trei ani.

Vigeo întocmeşte aceşti indici prin analiza a circa 330 de indicatori pentru fiecare companie, în funcţie de 38 de criterii, printre care: respectul pentru mediul înconjurător; angajamentul faţă de drepturile omului şi recunoaşterea capitalului uman din companii; relaţiile cu părţile interesate; etică în afaceri şi guvernanţa corporativă; integritatea în influenţarea politicilor şi eforturile de combatere a corupţiei; prevenirea dumpingului social şi de mediu în cadrul lanţului de furnizare şi de subcontractare.

În afară de aceste trei clasamente, Grupul Enel mai participă şi la indicii principali la nivel mondial, în materie de sustenabilitate, inclusiv Dow Jones Sustainability Index World, Dow Jones Sustainability Index Europe, FTSE4Good, Carbon Disclosure Leadership Index, Carbon Performance Leadership Index şi Newsweek Green Ranking.

Conform ultimului raport, fonduri de tip SRI (Investitori Responsabili Social) deţin 5,9% din acţiunile Enel destinate investitorilor instituţionali, ridicându-se la 8,6% din capitalul liber tranzacţionat, potrivit comunicatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb