Enel Green Power inaugurează prima centrală integrată cu resurse geotermale şi biomasă din lume

Elena Deacu
Companii #Energie / 27 iulie 2015

Enel Green Power a inaugurat, în premieră mondială, prima centrală pe biomasă folosită pentru încălzirea aburului la centrala geotermală Cornia 2, localizată în Castelnuovo Val di Cecina, în Toscana, Italia.

Prin acest proiect creşte atât eficienţa energetică, cât şi producţia de energie a ciclului geotermal.

Centrala geotermală existentă a fost unită cu o centrală electrică de mici dimensiuni alimentată de biomasă, ce provine din păduri de pe o rază de 70 de km de la instalaţie: folosind biomasa, aburul care intră în centrala electrică se încălzeşte de la o temperatură iniţială între 150 ° şi 160 ° Celsius la 370 ° până la 380 ° Celsius, crescând producţiai de energie electrică netă a centralei, datorită entalpiei crescute a aburului şi eficienţei îmbunătăţite a ciclului. Sporirea eficienţei se datorează nivelului de umiditate mai mic în timpul procesului de generare.

"Integrarea diferitelor tehnologii este un pas înainte important pentru viitorul energiei regenerabile", a declarat CEO-ul Enel Green Power Francesco Venturini. "Această centrală, asemeni centralei noastre Stillwater din Statele Unite ale Americii, care combină capacitatea de generare continuă a entalpiei medii, tehnologia geotermală în ciclu binar cu termodinamica solară, şi asemeni instalaţiei solare Fontes din Brazilia, care integrează energia fotovoltaică solară cu vântul, în timp ce utilizează o centrală fotovoltaică solară de sine stătătoare pentru a reduce consumul la şantierul centralei hidroelectrice Apiacas, va permite optimizarea rezultatelor şi reprezintă un model ce poate fi reprodus, care deschide noi oportunităţi locale de energie, economice şi de angajare."

Enel Green Power a investit mai mult de 15 milioane de euro în acest proiect. Noua centrală este inovatoare din punct de vedere tehnologic, deoarece are un impact aproape zero asupra mediului, îmbunătăţeşte o instalaţie industrială existentă şi menţine regenerarea totală atât a resursei, cât şi a ciclului, combinând două resurse regenerabile într-un sistem cu potenţial de dezvoltare internaţională viitoare.

Noua facilitate de 5 MW va spori producţia centralei geotermale cu mai mult de 30 de GWh pe an, evitând în acelaşi timp emisia anuală a peste 13.000 de tone de CO2. De asemenea, există un impact substanţial asupra ocupării forţei de muncă, cu generarea a 35-40 de locuri de muncă directe şi indirecte în aprovizionare cu biomasa locală.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. foarte tare

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb