"Enel" şi "Enap" inaugurează prima centrală geotermală din America de Sud, Cerro Pebellon

S.A.
Internaţional #Energie / 13 septembrie 2017

"Enel" şi "Enap" inaugurează prima centrală geotermală din America de Sud, Cerro Pebellon

"Enel" şi "Enap" au inaugurat Cerro Pabellon, prima centrală geotermală din America de Sud, construită la 4.500 de metri deasupra nivelului mării, potrivit unui comunicat al celor două companii, trimis Redacţiei.

Cerro Pabellon, centrală cu ciclu binar de entalpie înaltă, este localizată în deşertul Atacama, în districtul Ollague, regiunea Antofagasta, şi este compusă din două unităţi cu o capacitate brută instalată de 24 MW fiecare, în total 48 MW. "Când va deveni operaţională în întregime, aceasta va putea produce în jur de 340 GWh pe an, echivalentul nevoilor de consum a peste 165.000 de gospodării din Chile, evitând în acelaşi timp emisia a aproximativ 166.000 de tone de CO2 în atmosferă", se arată în comunicat.

Centrala, a cărei construcţie a necesitat o investiţie de aproximativ 320 de milioane dolari americani, este deţinută de "Geotermica del Norte" S.A. (GDN), o companie mixtă controlată de "Enel Green Power" Chile (81,7%) şi "Enap" (18,3%). Prima unitate de 24 MW a început să furnizeze energie către sistemul de transport Norte Grande (SING, Sistema Interconectado del Norte Grande) la sfârşitul lunii martie, în timp ce a doua unitate va deveni complet operaţională din octombrie.

Grupul "Enel" activează în peste 30 de ţări din întreaga lume, producând energie printr-o capacitate de 85 GW. "Enel" distribuie electricitate şi gaz printr-o reţea de peste 2 milioane de kilometri. Divizia pentru energii regenerabile "Enel Green Power" gestionează aproape 39 GW de energie eoliană, solară, geotermală, biomasă şi hidroenergie în Europa, America, Africa, Asia şi, recent, a intrat şi pe piaţa din Australia. În Chile, prin EGPC, "Enel" gestionează în prezent un portofoliu de centrale de energie regenerabilă cu o capacitate instalată de 121 GW, din care 564 MW provin din energie eoliană, 492 MW din surse solare fotovoltaice, 92 MW din hidrocentrale şi 48 MW din energie geotermală.

"Enap" este un actor public care activează în sectorul de energie din Chile, deţinând trei linii de activitate: Explorare şi Producţie de hidrocarburi (E&P), Rafinare şi Comercializare (R&C) şi Gaze şi Energie (G&E). Compania operează bunuri şi în Chile, Ecuador, Argentina şi Egipt.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb