Energia 2021Energia 2021

subiectespeakerivideorevista preseiediţiipartenerievenimente bursa

Videoconferinţa
“Energia în priză”
- ediţia a IX-a -

Grupul de presă BURSA, în parteneriat cu Centrul Român al Energiei (CRE), a organizat videoconferinţa “Energia în priză”, ediţia a IX-a, în data de 16 septembrie 2021, începând cu ora 10:00, la hotelul Sheraton Bucharest, Sala Platinum din Calea Dorobanţilor nr. 5-7, Bucureşti.

Evenimentul s-a desfăşurat în format hibrid şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA, pe pagina Youtube a ziarului BURSA şi pe paginile de Facebook ale partenerilor media şi suport.

Energia 2021
 

subiecte

Implicaţiile propunerilor care susţin reducerea emisiilor de CO2 şi Green Deal pentru România;

Liberalizarea pieţelor de energie şi efectul creşterilor de preţ în economia românească;

Proiecte pentru producţia şi utilizarea hidrogenului;

Soluţii pentru accelerarea investiţiilor în capacităţi de producţie şi în finalizarea centralei de la Iernut;

Valorificarea resurselor energetice din Marea Neagră;

Stabilitate şi predictibilitate legislativă - precondiţii pentru investiţiile în energie;

Investiţiile în eficienţa energetică, în contextul Pactului Verde european;

Infrastructura de încărcare a maşinilor electrice;

Stadiul cadrului legal privind consumatorul vulnerabil;

Măsuri şi programe pentru combaterea sărăciei energetice;

Piaţa de capital - soluţie de finanţare a proiectelor de investiţii a companiilor energetice;

PNRR - cadru pentru asigurarea absorbţiei de fonduri europene;

Investiții în capacități de producere a energiei din surse regenerabile; Oportunități și provocări;

Dezvoltarea rețelelor de transport și distribuția energiei, o necesitate stringentă a dezvoltării economice;

Reabilitarea rețelelor de distribuție a agentului termic în orașe;

Piaţa gazelor naturale şi contextul Green Deal pentru industria îngrăşămintelor din România.

 

speakeri

Dan DrăganDan Drăgan
Secretar de Stat, Ministerul Energiei

“Ţinta de decarbonare la nivelul anului 2050 nu poate fi atinsă decât cu investiţii în energia nucleară”

Ţintele de decarbonare nu vor putea fi atinse dacă nu vom investi în capacităţi de producere a energiei nucleare, susţine Dan Drăgan, secretar de stat în Ministerul Energiei, care a mai spus că până atunci trebuie să folosim gazele din Marea Neagră drept combustibil de tranziţie. "La nivelul Ministerului Energiei se doreşte ca exploatarea gazelor din Marea Neagră să înceapă la nivelul anilor 2025-2026. Anumite companii din piaţă deja discută, evaluează şi fac paşi concreţi în această direcţie. Apoi, considerăm că în această tranziţie ţinta de decarbonare la nivelul anului 2050 nu poate fi atinsă decât cu investiţii în energia nucleară. De aceea avem în Strategia Energetică şi în Planul Naţional de Energie şi Schimbări Climatice realizarea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă şi ne uităm cu interes la noile tehnologii, respectiv la SMR-uri, la noua tehnologie care va fi disponibilă probabil către sfârşitul deceniului din punct de vedere comercial".

 

Cristina PrunăCristina Prună
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor

“Tranziţia energetică nu se poate face fără exploatarea gazelor din Marea Neagră”

Atingerea ţintelor stabilite cu Comisia Europeană pentru anii 2030 şi 2050 nu se poate face fără folosirea în mixul energetic a gazelor din Marea Neagră, susţine Cristina Prună, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor. "Tranziţia energetică nu se poate face fără exploatarea gazelor din Marea Neagră şi de aceea e necesară modificarea rapidă a legii off-shore, în următoarele două luni. Ştim că există o modificare a legii la Ministerul Energiei şi această lege trebuie susţinută de toate partidele parlamentare. Această lege, pentru a nu da naştere la teorii conspiraţioniste, trebuie sa fie documentată, să includă cifre şi să fie explicată de Ministerul Energiei în Parlament, alături de Ministerul Finanţelor, pentru ca toată lumea să înţeleagă ce câştigă România din redevenţe şi fondurile suplimentare".

 

 Cristian Buşoi Cristian Buşoi
Preşedintele comisiei industrie, cercetare şi energie din Parlamentul European

“Fondurile europene nu pot fi doar pentru companiile de stat”

Marile transformări ale sistemului energetic din România vin şi ca urmare a deciziilor de la nivel european, susţine Cristian Buşoi, preşedintele Comisiei Industrie, cercetare şi energie din cadrul Parlamentului European. "În aceste zile există o luptă foarte mare pe atribuţii şi competenţe ale comisiilor din Parlamentul European în ceea ce priveşte pachetul legislativ Fit for 55. Până la sfârşitul săptămânii, fiecare comisie trebuie să trimită ce doreşte să facă şi ce prerogative are. Toate reglementările vor avea un impact foarte mare asupra economiei europene, societăţii, industriilor, agriculturii, sistemului de transport şi asupra sistemelor energetice", a subliniat europarlamentarul. Acesta menţionează că, deşi acum se vorbeşte foarte mult de preţurile din energie, foarte multe lucruri se vor schimba în sistemele noastre.

 

Sándor BendeSándor Bende
Preşedintele Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor

“Finalizarea reactoarelor de la Cernavodă şi construirea unor centrale nucleare - priorităţi în domeniul energetic”

În ultimii 30 de ani au fost făcute foarte puţine investiţii în capacităţile de producere a energiei electrice şi în reţelele de distribuţie, iar acest lucru se resimte în prezent şi este reflectat în costurile pe care cetăţenii sunt nevoiţi să le suporte, a afirmat Sandor Bende, preşedintele Comisiei pentru Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor. "Cererea de energie electrică creşte, dar s-au făcut foarte puţine investiţii în liniile de distribuţie în ultimii 30 de ani şi s-ar putea ca la un moment dat să nu existe reţeaua de distribuţie necesară care să preia întreaga producţie de energie. Apoi, noi ne-am asumat nişte ţinte pentru anii 2024, 2030 şi 2050 privind decarbonarea".

 

Oana ÖzmenOana Özmen
Secretar, Comisia pentru industrii şi servicii, Camera Deputaţilor

“Certificatele verzi vor crea o presiune asupra statelor care nu sunt încă pregătite pentru producerea hidrogenului”

Este nevoie de măsuri legislative care să creeze cadrul necesar pentru demararea investiţiilor în domeniul energetic, deoarece în caz contrar preţul în creştere al certificatelor verzi şi al certificatelor de CO2 se va resimţi din ce în ce mai mult în facturile cetăţenilor, afirmă deputatul Oana-Marciana Ozmen, secretarul Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor. "Certificatele verzi vor crea o presiune asupra statelor care nu sunt încă pregătite pentru producerea hidrogenului, dar e important să facem paşi concreţi în această direcţie. Dar pentru producţia de hidrogen trebuie să discutăm cu mediul academic şi cu institutele de cercetare pentru a vedea în ce măsură putem dezvolta capacităţi de producţie în acest domeniu. Sunt sigură că astfel de capacităţi de producţie se pot dezvolta în jurul unor institute de cercetare, hub-uri, care să dezvolte ceea ce avem nevoie pe parte de hidrogen".

 

Silvia-Monica DinicăSilvia-Monica Dinică
Preşedintele Comisiei economice, industrii şi servicii din Senat

“Trebuie să ajutăm consumatorii să iasă din starea de vulnerabilitate”

Consumatorii vulnerabili trebuie ajutaţi nu printr-o soluţie superficială, ci printr-o soluţie care să îi ajute să iasă din această stare de vulnerabilitate, este de părere Silvia Monica Dinică, preşedintele Comisiei economice, industrii şi servicii din Senat. Parlamentarul a menţionat: "Avem, în acest moment, Legea consumatorului vulnerabil adoptată de Parlament şi este doar un prim pas, iar acesta nu poate fi singurul. Este important ca o parte din aceste proiecte să fie discutate în paralel. Să nu aşteptăm să livrăm o lege şi apoi să ne apucăm de un alt subiect, ci să ne apucăm de mai multe proiecte pe care să putem discuta. Cred că urgenţa este mai mult decât evidentă, nu mai trebuie justificată".

 

Frank HajdinjakFrank Hajdinjak
Vicepreşedinte, Centrul Român al Energiei

“Suntem în faţa unei crize mari de gaze naturale, pentru la iarnă”

Problema sistemului energetic este lipsa cronică de investiţii, iar pe termen scurt ne aflăm faţă în faţă cu o criză mare pentru această iarnă în privinţa disponibilităţii gazelor naturale, a afirmat Frank Hajdinjak, vicepreşedinte al Centrului Român al Energiei (CRE). Acesta a declarat: "Problema sistemului energetic, atât pe partea de producţie, cât şi pe partea de transport şi distribuţie, este lipsa de investiţii. În cei 17 ani de când sunt în România discutăm despre predictibilitate şi stabilitate în ceea ce priveşte legislaţia şi cadrul de reglementare. Din păcate a lipsit mult timp şi chiar şi acum suntem într-o situaţie asemănătoare şi ciudată. La producţie, între primele trei resurse încă există cărbunele, lângă hidro şi nuclear şi detaşat în faţa surselor regenerabile".

 

Ion LunguIon Lungu
Preşedintele Asociaţiei Furnizorilor de Energie din România AFEER

“Costul certificatelor CO2, scumpirea combustibilului şi lipsa capacităţilor au crescut preţurile din energie”

Două dintre provocările Uniunii Europene (UE) din acest moment sunt ambiţia pentru decarbonare într-un timp foarte accelerat şi creşterile preţurilor energiei, evidenţiază Ion Lungu, preşedintele Asociaţiei Furnizorilor de Energie din România (AFER), care a subliniat că nu liberalizarea pieţei de energie este cauza principală a creşterilor de preţ din ultima perioadă. Ion Lungu a precizat: "Există cel puţin trei elemente fundamentale ce stau la baza creşterii preţurilor din energie - costul certificatelor de emisii, care a crescut de 2,3 ori faţă de anul trecut; creşterea preţului combustibilului şi lipsa capacităţilor. Suntem intr o situaţie în care cred ca deja a dispărut mitul supra-capacităţii".

 

Bogdan ChiriţoiuBogdan Chiriţoiu
Preşedintele Consiliului Concurenţei

“Preţurile gazelor probabil vor scădea în câteva luni, dar cele din electricitate vor rămâne mari ani de zile”

Preţurile din domeniul gazelor naturale probabil că vor scădea în câteva luni, dar la electricitate acestea vor rămâne mari ani de zile, opinează Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei. Conform domniei sale, creşterea preţurilor electricităţii are la bază taxa de poluare, precum şi tranziţia spre o energie verde. "Trebuie să-i ajutăm pe cei care au absolută nevoie de ajutor, pentru ca acesta să nu devină foarte scump. Deciziile în acest sens le vor lua Parlamentul şi Guvernul, dar recomandarea mea va fi să ţintim ajutoarele pentru cei care sunt vulnerabili şi au nevoie de ele. Nu vom spune - «voi, furnizori, puneţi ce preţuri vreţi, că noi, statul, plătim diferenţa».

 

Ondrej SafarOndrej Safar
CEO CEZ România

“Clienţii vor juca un rol din ce în ce mai activ în sectorul energetic”

Clienţii vor juca un rol din ce în ce mai activ în sectorul energetic, a spus Ondrej Safar, CEO-ul CEZ România, subliniind că pentru companiile energetice acest lucru înseamă o schimbare majoră în modul în care îşi derulează afacerile. Domnia sa a afirmat: "Aş vrea să pun în lumină perspectiva pe termen lung a sectorului energetic. România este parte din Uniunea Europeană şi, făcând parte din Uniune, avem nişte ţinte. Iar ţintele sunt ca sectorul energetic să fie fără emisii, să fie descentralizat, să fie digitalizat şi să fie sigur din punct de vedere cibernetic. Pentru că tot ce implică digitalizarea, tot ceea ce este despre sisteme, va fi tot mai mult sensibil la securitatea cibernetică".

 

Harri KiiskiHarri Kiiski
Director General al Azomureş

“Tranziţia energetică va costa trilioane, dar este moştenirea pe care o lăsăm copiilor şi nepoţilor noştri şi este calea pe care trebuie să păşim”

Tranziţia energetică va costa trilioane, dar este moştenirea pe care o lăsăm copiilor şi nepoţilor noştri şi este calea pe care trebuie să păşim, a afirmat Harri Kiiski, directorul general al Azomureş, producător de fertilizatori. Potrivit acestuia, este foarte important să fie găsită o soluţie de captare şi mai ales stocare a dioxidului de carbon, iar soluţia ar putea fi zonele subterane goale de unde s-au extras gaze naturale, atât cele de pe uscat cât şi cele de unde se vor extrage gazele din Marea Neagră.

 

Adrian DumitriuAdrian Dumitriu
CFO Chimcomplex

“Vrem să ne asigurăm independenţa energetică”

Chimcomplex Borzeşti vrea să-şi asigure independenţa energetică şi a demarat o investiţie într-o centrală de cogenerare, pe care îşi doreşte să o finalizeze la finalul anului viitor, a precizat Adrian Dumitriu, CFO-ul combinatului chimic. Domnia sa a spus: "De cel puţin zece ani încoace, de când se tot vorbeşte de procesul de decarbonizare, aveam cu toţii în minte momentul în care preţul energiei şi al resurselor energetice va începe să crească. Poate a venit mai repede decât ne aşteptam dar subliniez că este şi o oportunitate, nu doar o ameninţare. Ca multe alte companii din România am aşteptat să vedem un progres în privinţa Fondului de Modernizare şi, într-un final, am decis să nu mai aşteptăm şi am demarat o investiţie într-o centrală de cogenerare pe care ne dorim să o avem gata la finalul anului viitor".

 

Florin BălașiuFlorin Bălașiu
Director în cadrul Direcției Planificare Funcționare SEN, CNTEE Transelectrica

“Putem contribui activ la îndeplinirea ţintelor stabilite în Pactul Verde European”

Transelectrica poate contribui activ la îndeplinirea ţintelor stabilite în Pactul Verde European, a spus Florin Bălaşiu, Director în cadrul Direcţiei Planificare Funcţionare SEN, al Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica. Conform celor prezentate, Transelectrica poate contribui la îndepinirea obiectivelor Pactului prin creşterea capacităţii de transport de energie electrică prin reconductorare, extinderea mijloacelor de monitorizare a liniilor existente şi finalizarea construcţiilor liniilor noi, inclusiv a unui coridor de înaltă tensiune în curent continuu. De asemenea, continuarea retehnologizării staţiilor de transformare, respectiv digitalizare instalaţiilor de protecţie, a celor de control şi automatizare reprezintă o altă modalitate prin care transportatorul de energie electrică are potenţialul să contribuie la atingerea ţintelor din plan, potrivit prezentării directorului companiei.

 

Petru RuşeţPetru Ruşeţ
Director General al Siemens Energy România

“Acoperim întregul lanţ al energiei şi vom fi aici, pregătiţi, când vor demara investiţiile în domeniu”

Siemens Energy România acoperă întregul lanţ al energiei şi compania va fi pregătită să ajute partenerii când aceştia vor fi gata să demareze investiţiile în energie, a afirmat Petru Ruşeţ, directorul general al companiei. Totodată, Ruşeţ a vorbit şi despre tranziţia energetică şi despre PZU, piaţă a energiei despre care a spus că "reprezintă profit pe termen scurt". Petru Ruşeţ a declarat: "Noi, Siemens Energy, acoperim întregul lanţ al energiei şi având în vedere ce se întâmplă în piaţa românească ne bucurăm că partenerii şi clienţii noştri îşi doresc şi au o perspectivă extrem de pozitivă asupra investiţiilor noi în energetică. (...) Încercăm să continuăm zona aceasta de inovaţie şi trebuie să spun în legătură cu tot ce am auzit în această conferinţă şi ce se întâmplă în momentul acesta că noi putem oferi soluţii energetice".

 

Septimiu StoicaSeptimiu Stoica
Preşedintele AGA, Bursa Română de Mărfuri (BRM)

“Măsurile de protecţie a populaţiei nu trebuie să ducă la re-perturbarea gravă a pieţelor energiei”

Nicio măsură de protecţie a populaţiei nu trebuie să ducă la re-perturbarea gravă a pieţelor de energie, a afirmat Septimiu Stoica, preşedintele AGA de la Bursa de Mărfuri (BRM). Stoica a declarat: "Subliniez o idee pe care am încercat să o aduc şi în atenţia guvernanţilor, anume un principiu din medicină: mai întâi de toate trebuie să nu strici. Când intervii să rezolvi o problemă de criză, prima grijă trebuie să fie să nu produci stricăciuni. Această înţelepciune sper să o aibă şi autorităţile. În perioada următoare vor fi luate măsuri de protecţie (a populaţiei ca urmare a creşterilor de preţuri), iar apelul nostru este ca acestea să nu ducă la reperturbarea gravă a pieţei după celebra OUG (114/2018), care a afectat sever şi pentru mult timp funcţionarea pieţelor de energie din România".

 

Silvia VlăsceanuSilvia Vlăsceanu
Director Executiv, Asociaţia Producătorilor de Energie Electrică – HENRO

“Avem nevoie de capacităţi de producţie cu mult peste consumul zilnic sau anual al României”

Pentru a trece cu bine peste situaţia actuală privind evoluţia preţurilor din energie şi pentru a ne atinge ţintele stabilite împreună cu Comisia Europeană, este nevoie de noi capacităţi de producţie care să acopere în totalitate consumul intern de electricitate, consideră Silvia Vlăsceanu, directorul executiv al Asociaţiei Producătorilor de Energie Electrică -HENRO. "Avem nevoie de capacităţi de producţie cu mult peste consumul zilnic sau anual al României. Avem încă un mix energetic destul de echilibrat, dar putea fi mai bine dacă s-ar fi luat din timp măsurile şi deciziile privind reducerea capacităţilor de producţie pe cărbune".

 

Georgian AlbuGeorgian Albu
Specialist politici publice în domeniul gazelor naturale, membru al Asociaţiei Energia Inteligentă

“Am respins categoric ipoteza că liberalizarea este cauza creşterii preţurilor”

Asociaţia Energia Inteligentă a respins categoric, în urma unei analize realizate, ipoteza că liberalizarea pieţei este cauza creşterii preţurilor gazelor, a spus Georgian Albu, specialist în politici publice în domeniul gazelor naturale, membru al Asociaţiei. Domnia sa a precizat: "În urma unui efort comun cu Future Energy Leaders Romania, am elaborat o analiză în care am încercat să vedem cauzele care au condus la creşterea preţurilor. În esenţă, este vorba despre un context macroeconomic reprezentat, pe de o parte, de revenirea consumului prepandemic iar, pe de altă parte, despre confruntarea cu o iarnă atipică în sezonul rece precedent. A fost o iarnă prelungită, cu valuri de frig care s-au manifestat în luna mai şi care au determinat ca nivelurile de depozitare atât pe plan european cât şi pe plan local să fie aproape depletate. Am început sezonul de injecţie cu un nivel mult sub cel al anului precedent. În România este vorba despre 18% în luna mai, faţă de peste 50% în urmă cu un an".

 

Claudiu CreţuClaudiu Creţu
Director General, Termoenergetica

“Suntem într-o situaţie critică în Bucureşti”

Consumăm gazul ineficient şi asta ne duce într-o situaţie de insecuritate energetică, a afirmat Claudiu Creţu, directorul general al Termoenergetica Bucureşti. Acesta a făcut referire şi la situaţia termoficării din Bucureşti, despre care a spus că este într-o situaţie critică. Potrivit lui Claudiu Creţu, Primăria Bucureşti încă are probleme financiare şi se speră că se va intra într-o normalitate în următoarele luni. Întrebat dacă "avem căldură", Creţu a răspuns "încă avem". Creţu a declarat: "Din păcate, în ultimii 10-15 ani, nu s-au făcut investiţii în capacităţi în cogenerare. Sectorul termoenergetic a fost uitat, a rămas în urmă, iar acum, în ultimii doi ani, vedem că România a devenit importator net de energie electrică. Dacă am fi avut sisteme centralizate, cogenerări de înaltă eficienţă, moderne, care să producă, am fi avut sute de MW, poate peste un GW în plus din aceste capacităţi".

 

Ovidiu DemetrescuOvidiu Demetrescu
Partener OCD Capital & Resource şi London Brokers

“PZU a ruinat investiţiile în sectorul energetic”

Piaţa pentru Ziua Următoare (PZU) - una dintre platformele de tranzacţionare de pe OPCOM - a ruinat investiţiile în sectorul energetic, alungând orice posibilitate de finanţare, a spus Ovidiu Demetrescu, partener OCD Capital & Resource şi London Brokers şi moderatorul conferinţei. Acesta a declarat: "Dacă ne uităm la evoluţia preţului energiei şi la ce s-a întâmplat cu tradingul de energie în ultimii ani observăm că undeva între 70-80% din energie s-a tranzaţionat pe OPCOM, pe PZU, care înseamnă Piaţa pentru Ziua Următoare. Vin şi pun o întrebare extrem de simplă, făcând o paralelă cu un alt domeniu: dacă mergeţi la bancă şi doriţi să luaţi un credit ipotecar pentru construirea unei locuinţe şi în foaia de venituri completaţi «nu ştiu, o să văd în fiecare zi ce venit o să am», care credeţi că va fi răspunsul băncii? Exact acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu PZU. A ruinat pur şi simplu investiţiile în sectorul energetic alungând orice posibilitate de finanţare. În momentul în care 80% din energie se tranzacţionează pe PZU acesta este efectul"

 
 

Video

Dan Drăgan
Secretar de Stat, Ministerul Energiei

Cristina Prună
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor

Cristian Buşoi
Preşedintele comisiei industrie, cercetare şi energie din Parlamentul European

Sándor Bende
Preşedintele Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor

Oana Özmen
Secretar, Comisia pentru industrii şi servicii, Camera Deputaţilor

Silvia-Monica Dinică
Preşedintele Comisiei economice, industrii şi servicii din Senat

Frank Hajdinjak
Vicepreşedinte, Centrul Român al Energiei

Ion Lungu
Preşedintele Asociaţiei Furnizorilor de Energie din România AFEER

Bogdan Chiriţoiu
Preşedintele Consiliului Concurenţei

Ondrej Safar
CEO CEZ România

Harri Kiiski
Director General al Azomureş

Adrian Dumitriu
CFO Chimcomplex

Florin Bălașiu
Director în cadrul Direcției Planificare Funcționare SEN, CNTEE Transelectrica

Petru Ruşeţ
Director General al Siemens Energy România

Septimiu Stoica
Preşedintele AGA, Bursa Română de Mărfuri (BRM)

Silvia Vlăsceanu
Director Executiv, Asociaţia Producătorilor de Energie Electrică – HENRO

Georgian Albu
Specialist politici publice în domeniul gazelor naturale, membru al Asociaţiei Energia Inteligentă

Claudiu Creţu
Director General, Termoenergetica

Sesiune de întrebări

  

alte ediţii

 

Organizator

Ziarul BURSA

bursa.ro

în parteneriat cu

crenerg.org

Parteneri

citr.rocez.rokawasaki-gasturbine.detranselectrica.roromgaz.rohidroelectrica.rosiemens-energy.comchimcomplex.robrm.ro afeer.roocdlondonbrokers.rosheraton-bucharest-hotel.bucharest-hotel.com


Parteneri
Suport

romaniansmartcity.robrcconline.eusceb.euhimpa.roanvergura.rorod-print.ro


media

constructiibursa.roagerpres.rofocus-energetic.roenergynomics.roinvestenergy.ronewsenergy.roacue.robusiness-mark.rothediplomat.robistritabusiness.roopiniabuzau.romytex.rojurnaluldearges.rodesteptarea.romagazinsalajean.romesageruldecovasna.roobiectivdesuceava.roziarulevenimentul.rocurierul.romonitoruldevrancea.rograiul.rojurnalgiurgiuvean.ro

Alte Evenimente

Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică

Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică
- a VIII-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”, în data de 13 iunie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, saloanele AB.

detalii eveniment

Piața financiar-bancară

Piața financiar-bancară
- a III-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Piaţa financiar-bancară”, în data de 21 mai 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon Constanţa, din Calea 13 Septembrie nr. 90.

detalii eveniment

România – Strategia dezvoltării

România – Strategia dezvoltării
- a X-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat o nouă ediţie a conferinţei “România – Strategia dezvoltării”, în data de 23 aprilie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon D, din Calea 13 Septembrie nr. 90.

detalii eveniment

FORUMUL INVESTITORILOR

FORUMUL INVESTITORILOR - 2024
- a III-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat “FORUMUL INVESTITORILOR - 2024: Provocările și oportunitățile anului”, eveniment ajuns la a III-a ediție, ce a avut loc în data de 20 martie 2024, începând cu ora 10:00, la Radisson Blu Hotel Bucharest, sala Atlas 2, din Calea Victoriei 63-81.

detalii eveniment

Codul Insolvenţei

Codul Insolvenţei
- a X-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat, în parteneriat cu Institutul Naţional de Pregătire a Practicienilor în Insolvenţă (INPPI) şi Institutul Naţional Pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor (INPPA), a X-a ediţie a conferinţei “Codul Insolvenţei”, în data de 29 februarie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, sala Constanţa, din Calea 13 Septembrie nr. 90.

detalii eveniment

Gala BURSA 2023

Gala BURSA 2023


Gala ziarului BURSA, ajunsă la cea de-a VIII-a ediţie, a avut loc în data de 21 noiembrie 2023, începând cu ora 18:30, la Le Château, din Strada Turturelelor, nr. 11, Sector 3, Bucureşti.

detalii eveniment

CSR şi sustenabilitate 2023

CSR şi sustenabilitate 2023


Ziarul BURSA a organizat conferinţa “CSR şi sustenabilitate”, în data de 10 octombrie 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17, Bucureşti.

detalii eveniment

Energia în priză 2023

Energia în priză 2023
- a XI-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat a XI-a ediţie a conferinţei “Energia în priză”, ce a avut loc în data de 26 septembrie 2023, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest, sala Platinum, din Calea Dorobanţilor nr. 5-7, Bucureşti.

detalii eveniment

Digitalizarea României

Digitalizarea României
- a IV-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Digitalizarea României”, ce a avut loc în data de 11 iulie 2023, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, saloanele AB din Calea 13 Septembrie 90

detalii eveniment

România - Strategia dezvoltării

Piața financiar-bancară
- a II-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat o nouă ediție a conferinței “Piaţa financiar-bancară”, ce a avut loc în data de 28 iunie 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.

detalii eveniment

România - Strategia dezvoltării

România - Strategia dezvoltării
- a IX-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat o nouă ediție a conferinței “România – Strategia dezvoltării”, ce a avut loc în data de 24 mai 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.

detalii eveniment

Business şi Antreprenoriat

Business şi Antreprenoriat
- a XI-a ediţie -

Ziarul BURSA, în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton (ADAA), a organizat conferinţa “Business şi Antreprenoriat”, ce a avut loc în data de 4 mai 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.

detalii eveniment

FORUMUL INVESTITORILOR 2023

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
- a II-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat FORUMUL INVESTITORILOR - 2023: Provocările și oportunitățile anului, eveniment ajuns la a II-a ediție, ce a avut loc în data de 21 martie 2023, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest Hotel, sala Platinum.

detalii eveniment

Codul Insolvenţei

Codul Insolvenţei
- a IX-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat, în parteneriat cu Institutul Naţional de Pregătire a Practicienilor în Insolvenţă (INPPI), a IX-a ediţie a conferinţei “Codul Insolvenţei”, în data de 15 februarie 2023, începând cu ora 09:30, la Hotel Pullman,World Trade Center Bucharest, sala New York.

detalii eveniment

Securitatea cibernetică

Securitatea cibernetică
- a VII-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat a VII-a ediţie a conferinţei “Securitatea cibernetică”, în data de 31 ianuarie 2023, începând cu ora 09:30, la Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, sala Cişmigiu, din str. Doamnei nr. 12, Bucureşti.

Evenimentul s-a desfăşurat cu participare fizică şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

VEZI TOATE EVENIMENTELE BURSA

Organizator

Ziarul BURSA

bursa.ro

în parteneriat cu

crenerg.org

Parteneri

citr.rocez.rokawasaki-gasturbine.detranselectrica.roromgaz.rohidroelectrica.rosiemens-energy.comchimcomplex.robrm.ro afeer.roocdlondonbrokers.rosheraton-bucharest-hotel.bucharest-hotel.com


Parteneri
Suport

romaniansmartcity.robrcconline.eusceb.euhimpa.roanvergura.rorod-print.ro


media

constructiibursa.roagerpres.rofocus-energetic.roenergynomics.roinvestenergy.ronewsenergy.roacue.robusiness-mark.rothediplomat.robistritabusiness.roopiniabuzau.romytex.rojurnaluldearges.rodesteptarea.romagazinsalajean.romesageruldecovasna.roobiectivdesuceava.roziarulevenimentul.rocurierul.romonitoruldevrancea.rograiul.rojurnalgiurgiuvean.ro

Alte Evenimente

Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică

Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică
- a VIII-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”, în data de 13 iunie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, saloanele AB.

detalii eveniment

Piața financiar-bancară

Piața financiar-bancară
- a III-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Piaţa financiar-bancară”, în data de 21 mai 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon Constanţa, din Calea 13 Septembrie nr. 90.

detalii eveniment

România – Strategia dezvoltării

România – Strategia dezvoltării
- a X-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat o nouă ediţie a conferinţei “România – Strategia dezvoltării”, în data de 23 aprilie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon D, din Calea 13 Septembrie nr. 90.

detalii eveniment

FORUMUL INVESTITORILOR

FORUMUL INVESTITORILOR - 2024
- a III-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat “FORUMUL INVESTITORILOR - 2024: Provocările și oportunitățile anului”, eveniment ajuns la a III-a ediție, ce a avut loc în data de 20 martie 2024, începând cu ora 10:00, la Radisson Blu Hotel Bucharest, sala Atlas 2, din Calea Victoriei 63-81.

detalii eveniment

Codul Insolvenţei

Codul Insolvenţei
- a X-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat, în parteneriat cu Institutul Naţional de Pregătire a Practicienilor în Insolvenţă (INPPI) şi Institutul Naţional Pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor (INPPA), a X-a ediţie a conferinţei “Codul Insolvenţei”, în data de 29 februarie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, sala Constanţa, din Calea 13 Septembrie nr. 90.

detalii eveniment

Gala BURSA 2023

Gala BURSA 2023


Gala ziarului BURSA, ajunsă la cea de-a VIII-a ediţie, a avut loc în data de 21 noiembrie 2023, începând cu ora 18:30, la Le Château, din Strada Turturelelor, nr. 11, Sector 3, Bucureşti.

detalii eveniment

CSR şi sustenabilitate 2023

CSR şi sustenabilitate 2023


Ziarul BURSA a organizat conferinţa “CSR şi sustenabilitate”, în data de 10 octombrie 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17, Bucureşti.

detalii eveniment

Energia în priză 2023

Energia în priză 2023
- a XI-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat a XI-a ediţie a conferinţei “Energia în priză”, ce a avut loc în data de 26 septembrie 2023, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest, sala Platinum, din Calea Dorobanţilor nr. 5-7, Bucureşti.

detalii eveniment

Digitalizarea României

Digitalizarea României
- a IV-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Digitalizarea României”, ce a avut loc în data de 11 iulie 2023, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, saloanele AB din Calea 13 Septembrie 90

detalii eveniment

România - Strategia dezvoltării

Piața financiar-bancară
- a II-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat o nouă ediție a conferinței “Piaţa financiar-bancară”, ce a avut loc în data de 28 iunie 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.

detalii eveniment

România - Strategia dezvoltării

România - Strategia dezvoltării
- a IX-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat o nouă ediție a conferinței “România – Strategia dezvoltării”, ce a avut loc în data de 24 mai 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.

detalii eveniment

Business şi Antreprenoriat

Business şi Antreprenoriat
- a XI-a ediţie -

Ziarul BURSA, în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton (ADAA), a organizat conferinţa “Business şi Antreprenoriat”, ce a avut loc în data de 4 mai 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.

detalii eveniment

FORUMUL INVESTITORILOR 2023

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
- a II-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat FORUMUL INVESTITORILOR - 2023: Provocările și oportunitățile anului, eveniment ajuns la a II-a ediție, ce a avut loc în data de 21 martie 2023, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest Hotel, sala Platinum.

detalii eveniment

Codul Insolvenţei

Codul Insolvenţei
- a IX-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat, în parteneriat cu Institutul Naţional de Pregătire a Practicienilor în Insolvenţă (INPPI), a IX-a ediţie a conferinţei “Codul Insolvenţei”, în data de 15 februarie 2023, începând cu ora 09:30, la Hotel Pullman,World Trade Center Bucharest, sala New York.

detalii eveniment

Securitatea cibernetică

Securitatea cibernetică
- a VII-a ediţie -

Ziarul BURSA a organizat a VII-a ediţie a conferinţei “Securitatea cibernetică”, în data de 31 ianuarie 2023, începând cu ora 09:30, la Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, sala Cişmigiu, din str. Doamnei nr. 12, Bucureşti.

Evenimentul s-a desfăşurat cu participare fizică şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

detalii eveniment

VEZI TOATE EVENIMENTELE BURSA