ESTIMĂRI "CISCO" PENTRU 2006: Piaţa autohtonă de broadband a crescut cu 150%

Monica Măgureanu
Ziarul BURSA #Companii #IT / 1 februarie 2007

Piaţa autohtonă de broadband a crescut cu 150%

Numărul total al conexiunilor de tip broadband a ajuns, la jumătatea anului 2006, la 731.000, dintre care 83,3% sunt deţinute de clienţii rezidenţiali, 16,3% de sectorul de afaceri, iar 0,5% aparţin sectoa­relor administraţie/educaţie, informează studiul "Barometrul Broadband" realizat de IDC, la cererea companiei "Cisco România", furnizor de tehnologie în domeniul echipamentelor de reţea pentru Internet.

Pentru anul 2006, conducerea "Cisco" apreciază o creştere a pieţei autohtone de broadband de 150% faţă de anul precedent.

Referindu-se la adoptarea soluţiilor de comunicaţii broadband în ţara noastră, Bogdan Constantinescu, director general al "Cisco România şi Republica Moldova", a declarat ieri, într-o conferinţă de presă: "Accesul la Internetul rapid şi cu un cost eficient reprezintă fundamentul infrastructurii necesare pentru dezvoltarea societăţii informaţionale în România. Soluţiile broadband au un rol esenţial în infrastructura de comunicaţii şi reprezintă cea mai puternică strategie în obţinerea unei dezvoltări economice durabile şi a unei productivităţi sporite".

În prezent, majoritatea conexiunilor broadband din România permit navigare web, grafică, activităţi interactive, download-uri sau jocuri, însă piaţa de broadband va fi impulsionată în viitor de servicii cu valoare adăugată, dependente de preţ şi de existenţa unei lărgimi de bandă considerabil mai mare decât în prezent, apreciază domnul Constantinescu. Numărul conexiunilor cu o viteză mai mică de 128Kbps este în continuă scădere, acestea fiind înlocuite de conexiuni de tip best-effort de 512Kbps, tendinţă sus­ţinută şi de eforturile operatorilor, care cresc lărgimea de bandă în timp ce menţin acelaşi nivel de preţ.

Principalii furnizori de broadband în România sunt RDS, UPC şi "Romtelecom". Furnizorii mici, de tip reţele de cartier, reprezintă cumulat un procent important al pieţei de broadband. În viitor, este posibil să asistăm la o consolidare a pieţei şi, probabil, la o scădere a numărului de conexiuni LAN, datorită competiţiei şi reglementărilor UE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb