Europenii sunt interesaţi de experienţa românească în domeniul instruirii asistate de calculator

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 18 septembrie 2007

Prestigioasa revistă britanică eStrategies prezintă AeL, soluţia de eLearning dezvoltată de SIVECO România şi Sistemul Educaţional Informatizat din România drept exemple de bună practică în domeniul instruirii asistate de calculator

Prestigioasa revistă eStrategies, editată de British Publishers, este una dintre cele mai influente publicaţii europene în domeniul IT&C, bucurându-se de o audienţă impresionantă în rândul cercetătorilor, directorilor de corporaţii şi oficialilor europeni.

Prin interviurile realizate cu cele mai influente personalităţi, lideri şi formatori de opinie, eStrategies conturează, cu obiectivitate, schimbările şi evoluţia industriei IT&C, punând un accent deosebit pe soluţiile inovative care aduc plus valoare comunităţii.

"Sunt onorat că am avut ocazia de a prezenta studiul de caz de mare succes - SEI (Sistem Educaţional Informatizat). După succesul obţinut de soluţia de eLearning AeL, şi în urma implementării proiectului SEI, suntem în măsură să împărtăşim din experienţa noastră şi altor ţări interesate să introducă tehnologia informaţională în educaţie. Programul SEI a adus, înainte de toate, un plus de valoare în educaţia românească şi la nivel mondial", declară Ştefan Morcov, Line of Business Senior Director la SIVECO România.

Articolul despre "succesul eLearning din România" din faimoasa revistă britanică subliniază efectul pozitiv pe care SEI - un proiect educaţional de renume internaţional şi cel mai important din România - l-a avut asupra modului în care, în laboratoarele SEI, elevii şi profesorii participă la procesul de învăţare - predare.

Caz de succes pentru România, dar şi la nivel mondial, SEI s-a construit pe aceleaşi principii de bază privind procesul de învăţare - predare: în continuare, profesorii predau elevilor în clasele de curs, dar, de data aceasta, intrumentele informatice permit interactivitate şi comunicare crescute, atât între profesori şi elevi, cât şi în rândul elevilor. Instruirea asistată de calculator reprezintă o modalitate nouă de a învaţa, mult mai deschisă, flexibilă şi accesibilă.

Eficientizând modalităţile clasice de predare, eLearning-ul ajută elevii să înţeleagă procese pe care un profesor nu le-ar putea explica folosind doar creta şi tabla de scris. Soluţiile de software educaţional oferite de SIVECO România urmăresc maximizarea rezultatelor elevilor şi cresterea eficienţei profesorilor.

De altfel, SIVECO România este deja implicată şi în proiecte importante peste hotare: implementarea platformei de eLearning la American Creativity Academy, o importanţă reţea de şcoli din Kuweit, implementarea unui proiect de repartizare computerizată în licee tip ADLIC în Liban, demararea unui proiect pilot de eLearning la nivel naţional în Moldova şi dezvoltarea şi implementarea la Ministerul Educaţiei din Emiratele Arabe Unite a unui portal care să faciliteze comunicarea în interiorul sistemului educaţional naţional, urmând să fie îmbogăţit cu lecţiile AeL.

Consolidarea notorietăţii internaţionale a companiei, a calităţii sale de exportator de know-how în domeniul eLearning-ului precum şi recunoaşterea expertizei specialiştilor săi în derularea de proiecte informatice de mare anvergură s-a remarcat prin obţinerea a numeroase distincţii prestigioase de-a lungul anilor.

Printre cele mai importante, se numară nominalizările repetate la concursul ICT Prizes organizat anual de către Consiliul European pentru Ştiinţe Aplicate, Tehnologie şi Inginerie (Euro - CASE), aprecierea de "Best Practice" din partea Comisiei Europene şi "Honourable Mention" la eEurope Awards for eGovernment, sau nominalizarea SEI de către Asociaţia Internaţională de Project Management (IPMA) între cele mai importante realizări mondiale în domeniul managementului de proiecte.

Mai mult, odată cu 2005, România a devenit un nume de referinţă pe harta mondială a invăţământului asistat de calculator cu ocazia World Summit for Information Society. SIVECO România a devenit astfel prima companie din România care a primit Premiul I la "Mondialele IT", ca o recunoaştere a creativităţii şi calităţii conţinutului educaţional dezvoltat pentru SEI.

"Prezentarea Sistemului Educaţional Informatizat drept caz de succes în această publicatie cu mare autoritate la nivel european contribuie la notorietatea internaţională de care se bucură acest proiect. Numeroasele premii primite de-a lungul anilor ne-au răsplătit eforturile, dar, cum am menţionat şi în articolul apărut în eStrategies, mulţumirea noastră este intregită de feedback-ul deosebit de pozitiv primit din partea elevilor, profesorilor, părinţilor. Ne bucurăm să dezvoltăm proiecte educaţionale care aduc avantaje semnificative societăţii", declară Ştefan Morcov - Line of Business Senior Director la SIVECO România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb