Evaluarea proiectelor POP, întârziată de transferul Autorităţii de Management de la ANPA la MAPDR

F.A.
Macroeconomie / 26 noiembrie 2009

Evaluarea proiectelor depuse în cadrul Programului Operaţional de Pescuit (POP) nu a început încă, deşi reprezentanţii ANPA estimau iniţial că primii bani vor fi acordaţi în luna septembrie, procesul putând fi început abia după transferul Autorităţii de Management de la ANPA la MAPDR.

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA) declarau pentru NewsIn în luna iulie că primele sume pentru proiectele depuse în cadrul Programului Operaţional de Pescuit (POP) ar putea fi acordate începând cu luna septembrie a acestui an.

În datele ANPA se arată că evaluatorul extern al proiectelor depuse în cadrul Programului Operaţional de Pescuit a fost desemnat la începutul lunii septembrie, prin negociere cu publicare prealabilă a unui anunţ de participare - procedură accelerată. Compania Theta Consulting a fost singura care a depus o ofertă şi a câştigat contractul, urmând să primească 2.000 euro fără TVA pentru fiecare cerere de finanţare.

"Evaluarea proiectelor va începe după finalizarea transferului Autorităţii de Management de la ANPA la MAPDR pe baza noilor manuale de proceduri ce vor fi aprobate prin ordin al ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale", se arată în datele furnizate Agenţiei NewsIn de instituţie.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. In continuare, noi, beneficiarii acestor proiecte, depuse cu mult timp in urma, privim oripilati cum autoritatile paseaza mereu responsabilitatea platilor acestor proiecte de la o agentie, directie, departament la altul pentru a impiedica incasarea de catre beneficiari a banilor , cuveniti. In totacest rastimp ( 2007-2008-2009 si deja putem vorbi si de 2010) acesti functionari incaseaza cu nerusinare salarii marite cu 75%. Doar "lucreaza" la Fonduri Europene. Mai nou schimba legislatia. Cum e posibil ca priecte depuse anterior sa fie evaluate cu manuale de procedura noi, alte proceduri decat cele valabile la momentul depunerii acelor proiecte. Cat oare trebuie sa mai suporte tara asta si poporul roman atata... indolenta din partea autoritatilor

    In continuare, noi, beneficiarii acestor proiecte, depuse cu mult timp in urma, privim oripilati cum autoritatile paseaza mereu responsabilitatea platilor acestor proiecte de la o agentie, directie, departament la altul pentru a impiedica incasarea de catre beneficiari a banilor , cuveniti. In totacest rastimp ( 2007-2008-2009 si deja putem vorbi si de 2010) acesti functionari incaseaza cu nerusinare salarii marite cu 75%. Doar "lucreaza" la Fonduri Europene. Mai nou schimba legislatia. Cum e posibil ca priecte depuse anterior sa fie evaluate cu manuale de procedura noi, alte proceduri decat cele valabile la momentul depunerii acelor proiecte. Cat oare trebuie sa mai suporte tara asta si poporul roman atata... indolenta din partea autoritatilor

    Ce se intampla este o rusine. daca pana la sfarsitul lunii ianuarie nu se evaluaza proiectele depuse voi anunta comisia europeana pentru a cere blocarea fondurilor europene pentru Romania.

    Se pare ca banii bagati deja de europeni au fost delapidati la sfarsitul anului 2009 spre plati pentru drumarii portocalii iar acum tergiverseaza pentru ca nu stiu ce sa faca .

    daca proiectele se vor evalua dupa noi manuale de proceduri trebuie cerute daune celor vinovati.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb