FORT suspendă cursele regulate şi nu mai acceptă tichetele gratuite pentru pensionari şi veterani

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 20 octombrie 2009

Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) nu mai acceptă, începând de luni, tichetele gratuite pentru pensionari şi veterani, iar de la 1 noiembrie suspendă cursele regulate judeţene şi intrajudeţene, până când Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) îşi va achita datoriile.

Potrivit FORT, începând de luni, 19 octombrie 2009, pensionarii şi veteranii plătesc integral costul călătoriilor efectuate cu transportul rutier de persoane.

"Loviţi de a Ministerului de Finanţe şi Ministerului Transporturilor, membrii Federaţiei Operatorilor Români de Transport ce efectuează curse regulate judeţene şi interjudeţene au decis ca începând de luni să nu mai primească spre decontare tichetele gratuite ale pensionarilor şi veteranilor deoarece ele nu sunt acoperite de către Ministerul de Finanţe (MF)", se arată într-un comunicat transmis ieri de FORT.

În document se arată că organizaţia a început dis-cuţiile cu MT şi MF, din luna iunie, solicitând, inclusiv, compensarea acestor datorii într-o formulă care în mod cert avantaja bugetul de stat şi elimină în parte şi presiunea suportată de transportatori.

"Nu s-a obţinut nimic, iar statul, prin Ministerul Finanţelor, a refuzat nonşalant compensarea trimiţând în faliment transportul rutier de persoane. Cu toate că fondurile au fost puse la dispozitia Ministerului Transporturilor încă din luna ianuarie, acestea au fost dirijate după voia şi mai marilor ministerului către CFR - sacul fără fund atât de necesar în ani electorali", se menţionează în comunicatul FORT.

De asemenea, transportatorii susţin că nu mai au bani pentru plata carburantului, anvelopelor, ratelor la leasing etc şi că datoriile statului faţă de transportatorii de persoane au ajuns la câteva mii de miliarde lei vechi aferente perioadei aprilie - septembrie 2009.

Astfel, Consiliul Naţional al Transportatorilor Rutieri de Persoane din Federaţia Patronală a Operatorilor Români de Transport anunţă că începând din 1 noiembrie toate cursele regulate judeţene şi interjudeţene efectuate de transportatorii de persoane vor fi suspendate până la achitarea datoriilor de către Ministerul Transporturilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb