Gazprom intenţionează să se listeze în Singapore

V.B.
Companii #Energie / 17 mai 2014

Gazprom intenţionează să se listeze în Singapore

Grupul rus Gazprom a anunţat ieri că urmăreşte să se listeze în acest an la bursa din Singapore, datorită cererii mari de energie din Asia, care atrage un număr tot mai mare de companii de profil, interesate să se dezvolte în regiune, informează Financial Times.

Listarea ar scoate în evidenţă interesul Gazprom în Asia, pe fondul cererii în creştere pentru gaze şi al relaţiilor tot mai tensionate cu Europa, care asigură două treimi din veniturile gigantului rus din vânzările de gaze.

Lawrence Wong, director la bursa din Singapore în domeniul listărilor, a refuzat să confirme informaţia, declarând: "Primim în mod constant solicitări din partea companiilor pentru listare, având în vedere poziţia noastră de poartă de intrare în regiune".

Intenţia grupului Gazprom (listat deja la Moscova şi la Londra) ar contribui la ambiţia bursei din Singapore de a deveni un centru important de vânzare a gazelor naturale lichefiate (GNL) în Asia, sunt de părere jurnaliştii de la Financial Times.

Peste 20 de companii au în prezent birouri de tranzacţionare a GNL în Singapore, inclusiv Gazprom, a cărui subsidiară, Gazprom Marketing & Trading, este prezentă în această ţară din 2009.

După un deceniu de negocieri, Gazprom este pe cale să încheie un acord important cu compania China National Petroleum Corporation (CNPC), pentru furnizarea pe termen lung de gaze naturale în China. Gazprom speră ca acordul să fie semnat săptămâna viitoare, în timpul unei vizite a preşedintelui Putin în această ţară.

În prezent, gigantul rus Gazprom este cea mai mare companie listată la bursa din Rusia. Numărul acţionarilor grupului este de peste 500 de mii, iar statul rus deţine o participaţie de 50,002% din acţiunile sale. Societatea are listate certificate americane de depozit (American Depositary Receipt-ADR), care reprezintă câte două acţiuni Gazprom fiecare, la Londra, acestea fiind tranzacţionate la bursa over-the-counter din SUA şi pe bursele europene, în special cea din Berlin şi cea din Frankfurt.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb