GEREA: "Complexul Energetic Hunedoara este aproape de insolvenţă"

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 16 decembrie 2014

Complexul Energetic Hunedoara (CEH) este aproape de insolvenţă şi trebuie eficientizat, a declarat, ieri, în Parlament, Andrei Gerea, propus în funcţia de ministru al Energiei şi IMM-urilor.

El a afirmat, după ce a fost audiat de către comisiile parlamentare pentru portofoliul Energiei şi IMM-urilor, că există interes pentru privatizarea Complexului Hunedoara, însă producătorul de cărbune şi electricitate este aproape de insolvenţă şi trebuie să fie eficientizat.

Potrivit Mediafax, luni dimineaţă, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, care nu va mai face parte din viitorul Guvern, a declarat că există o scrisoare din partea companiei americane Quintana Minerals Corporation în care aceasta cere mai multe informaţii despre CEH, pentru a participa la procesul de privatizare, lansat recent.

Nicolescu a afirmat că la CEH este nevoie urgentă de bani pentru investiţii, dar şi de o echipă managerială mai bună care să demonstreze integritate profesională.

În noiembrie, domnia sa a dat un ultimatum de o lună conducerii Complexului Energetic Hunedoara pentru a prezenta o strategie "realistă" de viabilizare a companiei.

Complexul Energetic Hunedoara are aproape 6.500 de salariaţi, care activează în cadrul a patru mine din Valea Jiului (Lonea, Livezeni, Lupeni, Vulcan) şi a două termocentrale care au acoperit anul trecut 7% consumul de energie la nivel naţional.

Compania, controlată de Departamentul pentru Energie, a fost înfiinţată în 2012 prin fuziunea termocentralelor de stat Deva şi Paroşeni şi produce electricitate prin arderea huilei din minele din Valea Jiului, care au aparţinut Companiei Naţionale a Huilei.

Guvernul a aprobat strategia de privatizare a companiei în martie 2013.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb