Greenpeace cere desecretizarea acordului pentru noul grup energetic de la Rovinari

A.C.
Companii #Mediu / 8 decembrie 2014

Greenpeace cere desecretizarea acordului de înfiinţare a companiei IPP (Independent Power Producer) pentru implementarea unei noi unităţi energetice la Termocentrala Rovinari, arată un comunicat remis redacţiei din partea organizaţiei pentru protejarea mediului.

Acordul a fost semnat în luna octombrie de către părţile română şi chineză în prezenţa Premierului şi este un document păstrat secret, notează sursa citată. Memorandumul de înţelegere, semnat în prealabil cu partenerul chinez, include o clauză de confidenţialitate conform căreia numai partea chineză poate disemina public documentele aferente proiectului, mai arată Greenpeace.

"Acesta este un paravan de netrecut pentru toţi cei care vor să ştie mai multe despre investiţia respectivă a statului - cetăţeni, presă şi societate civilă. Complexul Energetic Oltenia aparţine tuturor cetăţenilor acestei ţări, iar Ministerul Economiei şi întregul guvern au ca scop reprezentarea intereselor cetăţenilor ţării. Cu toate acestea, entităţile amintite semneză înţelegeri cu China, în numele cetăţenilor pe care îi reprezintă, însă cu cu clauze de confidenţialitate faţă de aceştia", mai arată comunicatul.

Greenpeace a transmis astăzi către Guvern, o cerere de desecretizare a Acordului de înfiinţare a companiei şi de comunicare a documentului, potrivit comunicării.

"Suntem de părere că Guvernul trebuie să susţină interesele cetăţenilor României în relaţia cu ţările străine şi nu pe cele ale Chinei în relaţia cu cetăţenii României. Transparenţa, în acest context, este o condiţie minimă înainte de orice decizie", se menţionează în cerere.

În decembrie 2012, Complexul Energetic Oltenia a semnat cu compania chineză China Huadian Engineering Memorandumul de înţelegere pentru construirea unui grup energetic de minim 500 MW, la Rovinari.

În cadrul Forumului Economic şi Comercial China-Europa Centrală şi de Est (Bucureşti, 26 noiembrie 2013), reprezentanţii celor două companii, în prezenţa prim-miniştrilor celor două ţări, au semnat un Acord de intenţie de cooperare pentru realizarea proiectului termoenergetic de la Rovinari.

La 31 octombrie 2014, preşedinţii celor două companii, în prezenţa premierului Victor Ponta, au semnat Acordul de înfiinţare a companiei IPP pentru implementarea unei noi unităţi energetice la Termocentrala Rovinari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb