Grevă de avertisment pe calea ferată

G.M.
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 13 septembrie 2023

Grevă de avertisment pe calea ferată

English Version

Problemele nerezolvate de conducerea companiei CFR Călători, societate cu capital de stat care nu are aprobat încă bugetul pentru anul în curs, i-au determinat pe membrii Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial Vagoane să anunţe, ieri, că vineri, 15 septembrie, între orle 7:00 şi 9:00 se vor afla în grevă de avertisment.

Scopul protestului sindical este să atragă atenţia autorităţilor şi decidenţilor politici cu privire la impasul în privinţa dialogului social dintre angajaţii CFR Călători şi compania respectivă, dat fiind faptul că din 26 mai 2023 federaţia respectivă nu mai are un contract colectiv de muncă valabil, iar conducerea companiei refuză să achieseze la solicitările reprezentanţilor angajaţilor pentru încheierea unui nou contract.

Printre motivele grevei de avertisment se numără lipsa bugetelor de venituri şi cheltuieli aprobate pe anul în curs, lipsa de investiţii în material rulant de calitate, modern şi salarizarea nemotivantă pentru tinerii ceferişti

"Nu există un plan de investiţii solid în ceea ce priveşte înlocuirea completă a parcului de locomotive şi vagoane cu care lucrează astăzi CFR Călători. Românii, cu greu se vor întoarce în vagoane, în astfel de condiţii. (...) Se aminteşte din ce în ce mai rar că în astfel de condiţii de salarizare, dar mai ales având în vedere relaţia greşită care se construieşte între management şi lucrătorii feroviari, companiile de stat de la calea ferată, unităţi strategice pentru economia românească, vor rămâne fără angajaţi", se arată în comunicatul de presă emis de organizaţia sindicală.

Potrivit documentului citat, deficitul de angajaţi în domeniul transportului feroviar depăşeşte 6.000 de oameni, orele suplimentare înregistrate fiind de ordinul zecilor de mii.

Angajaţii sunt nemulţumiţi de condiţiile de muncă din gări, depouri, revizii de vagoane, linii sau instalaţii, în care sunt nevoiţi să lucreze vara sau iarna la temperaturi imposibile. Ei mai avertizează că exigenţele siguranţei în circulaţia feroviară sunt îndeplinite doar prin prisma priceperii şi improvizaţiilor făcute de inginerii şi lucrătorii feroviari.

În cazul în care în urma grevei de avertisment de vineri nu se va ajunge la o înţelegere cu echipa din fruntea CFR Călători, angajaţii feroviari nu exclud trecerea la ultima formă de protest: greva generală.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Să se tripleze salariile,ar ajuta inflația

    mai bine privatizat cfr ca vad ca statul e un administrator extrem de prost.

    Sunt dintre cei mai bine plătiți bugetari. Bagă și salariile, poate mai obțin ceva. Ore suplimentare, zeci de mii de ore, sunt datorită faptului ca din 3 angajați, unul e in concediu medical, basca numărul mare de zile de concediu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb