ÎN MEMORIA LUI CIPRIAN PORUMBESCU Restaurantul "La Şipote" se deschide astăzi la WTC Bucureşti

Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 12 decembrie 2013

Restaurantul "La Şipote" se deschide astăzi la WTC Bucureşti
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    World Trade Center Bucureşti deschide astăzi un nou restaurant în cadrul Hotelului Pullman: La Şipote. Născut dintr-o idee îndrăzneaţă şi mai puţin obişnuită în peisajul gastronomic românesc, restaurantul este o locaţie ce omagiază personalitatea unui mare român, compozitorul Ciprian Porumbescu, în aceeaşi măsură în care este un loc de răsfăţ culinar.

    La Şipote are un parfum aparte, materializare a unui concept special, rotund: pe de o parte, reflectă opera şi personalitatea compozitorului Ciprian Porumbescu, inclusiv prin numele pe care l-a primit - numele localităţii în care s-a născut, de fapt, Ciprian Porumbescu, este Şipotele Sucevei - iar pe de alta, îmbină elegant şi original specificul românesc tradiţional cu arta şi cultura românilor dintr-o epocă de excepţie.

    World Trade Center continuă astfel, prin noul restaurant deschis la Hotel Pullman, o tradiţie, pentru că, în trecut, pe locul în care se află acum complexul, a existat un han celebru printre drumeţii ce veneau spre Bucureşti - Hanul Prahova, care a şi rezistat, adaptându-se vremurilor, până în perioada modernă, când în zonă a fost construit Hipodromul Regal, şi chiar în perioada în care se construise complexul expoziţional.

    La Şipote este un restaurant cu specific românesc, având aerul unei case boiereşti din perioada de maximă eleganţă şi stil a Bucureştiului, pe atunci încă numit Micul Paris. Întregul decor interior, mobilierul, decoraţiunile sunt reprezentări moderne ale elementelor tradiţionale româneşti, de aceea regăsim mult lemn sculptat, motive populare stilizate, bogatul port popular românesc şi obiecte de uz casnic ce azi se mai găsesc doar în câteva locuri din ţară sau la muzee.

    "Acest restaurant este materializarea dorinţei World Trade Center Bucureşti de a avea o ofertă gastronomică absolut completă şi adresată unor categorii de public cât mai largi. "La Şipote" este un restaurant românesc special, diferit de ceea ce avem în acest moment în Bucureşti, pentru că ne-am dorit să creăm un loc în care designul original şi menu-ul să creeze starea perfectă, fie că e vorba de o masă de afaceri, fie că o familie vine să se relaxeze aici, fie că avem o petrecere de înaltă ţinută," a spus Cristina Chiriac, General Manager World Trade Center Bucureşti.

    Un element unic pentru noul restaurant de la Hotel Pullman este faptul că La Şipote se pot vedea originale şi cópii ale unor rare fotografii de familie ale compozitorului Ciprian Porumbescu, ale unora dintre manuscrisele operelor sale sau ale diplomelor de şcoală şi jurnalelor sale personale, puse cu multă graţie la dispoziţie de către urmaşii compozitorului, doamna Nina Cionca, nepoata sa, şi domnul Wolfgang Koch, fiul acesteia. Pereţii restaurantului sunt decoraţi cu imagini ale Bucureştiului de altădată, tablouri celebre ale unor importanţi pictori români, portrete sau litografii.

    Meniul La Şipote păstrează şi el tot ce are mai bun gastronomia românească numită clasică sau tradiţională, cu feluri specifice, în adaptări moderne şi o prezentare îndrăzneaţă. Regăsim în meniu gustări precum pastramă, şorici sau slăninuţă cu ceapă, şi feluri populare, precum tochitura şi sarmalele cu mămăliguţă. Totul este pregătit cu ingrediente de calitate aleasă.

    Restaurantul, discret şi cochet, poate găzdui peste 60 de persoane, care să se bucure de atmosfera de altădată, în sala principală şi separeu, fiind atât un loc potrivit pentru momente de relaxare cu prietenii sau cu familia, cât şi unul perfect pentru mese de afaceri, evenimente corporate sau VIP.

    World Trade Center Bucureşti - în insolvenţă, administrat de Euro Insol, are în portofoliu hotelul de 4 stele Pullman, cu 203 camere, un centru de conferinţe cu 10 săli multifuncţionale, centrul expoziţional Plaza, 11.000 mp spaţii de birouri, 3.500 mp galerii comerciale şi 2.000 mp de restaurante.

    World Trade Center Bucureşti va găzdui, în aprilie 2014, a 45-a Adunare Generală a World Trade Centers Association, care va reuni centrele similare de pe mapamond, eveniment care va marca şi aniversarea a 20 de ani de la înfiinţarea World Trade Center Bucureşti. Ne puteţi găsi pe www.wtcb.ro.

    Hotelul Pullman World Trade Center Bucharest face parte din lanţul Accor. Hotelul este clasificat la 4 stele şi are cele mai bune facilităţi, oferind acces la comunitatea de business a Bucureştiului prin locaţia sa. Ne puteţi găsi pe http://www.pullmanhotels.com/ gb/hotel-1714-pullman-bucharest-world-trade-center.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    16 Aug. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9754
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
    Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    hipo.ro
    energyexpo.ro
    roenergy.eu
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb