Instanţa nu a decis, deocamdată, dacă Transelectrica va avea sau nu conducere dualistă. Un acţionar al companiei, Tudor Dimofte, a deschis două procese în care contestă hotărârea AGA Transelectrica în care s-a decis, de principiu, trecerea la sistem dualist de conducere.
Transportatorul de electricitate a anunţat, ieri, că în dosarul nr. 37598/3/2012, având ca obiect acţiune în anulare a Hotărârii Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor nr. 5/18.07.2012, prin care s-a aprobat modificarea modului de administrare al Companiei Transelectrica de la "sistem unitar" la "sistem dualist" şi a Actului constitutiv şi s-a mandatat Consiliul de administraţie pentru adaptarea corespunzătoare a procedurii de selectare a Consiliului de supraveghere şi a directoratului, şedinţa publică a avut loc în data de 16 octombrie 2012. Instanţa a admis cererea reclamantului şi a preschimbat primul termen de judecată pentru data de 20 noiembrie 2012 (termenul iniţial de judecată era 8 ianuarie 2013).
În dosarul nr. 37600/3/2012, având ca obiect suspendarea executării Hotărârii Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor nr. 5/18.07.2012 prin ordonanţă preşedinţială, în prima şedinţă, care a avut loc în data de 16 octombrie 2012, s-a amânat pronunţarea pentru data de 17 octombrie 2012. În şedinţa din 17 octombrie, instanţa a respins ca neîntemeiată cererea de chemare în judecată formulată de reclamant, a respins ca neîntemeiată excepţia inadmisibilităţii cererii invocată de către pârâtă (Transelectrica) şi intervenientul Ministerul Economiei (MECMA) - OPSPI. De asemenea, instanţa a admis cererea de intervenţie accesorie în interesul pârâtei, formulată de intervenientul MECMA - OPSPI, a admis cererea de intervenţie accesorie în interesul pârâtei, formulată de intervenientul Fondul Proprietatea şi a dat drept de recurs în termen de cinci zile de la pronunţare. Termenul de recurs expiră astăzi, iar instanţa a rămas în pronunţare.