Instituţiile de servicii sociale pot accesa finanţări de peste cinci milioane euro

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 10 septembrie 2007

Instituţiile de servicii sociale pot accesa finanţări de peste cinci milioane euro

Bisericile, şcolile, spitalele sau penitenciarele care oferă şi servicii de asistenţă socială pot depune proiecte pentru finanţări nerambursabile printr-un program Phare în valoare de 5,25 de milioane de euro, a declarat, vineri, secretarul de stat din Ministerul Muncii, Valer Bindea.

Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse (MMFES) a lansat, vineri, apelul pentru propuneri de proiecte de dezvoltare a serviciilor sociale, printr-o schemă de finanţare nerambursabilă Phare 2006, în valoare de 5,25 de milioane de euro. Valoarea totală a fondurilor destinate dezvoltării serviciilor sociale este de şapte milioane de euro, statul român participând cu suma de 1,75 de milioane de euro de la buget.

Instituţiile eligibile pentru a depune proiecte în cadrul aces­tei scheme de grant sunt direcţiile generale de asistenţă socială de la nivelul consiliilor judeţene, serviciile publice de asistenţă socială din cadrul consiliilor locale sau orice altă altă structură creată la nivelul consiliilor locale cu responsabilităţi în domeniul asistenţei sociale. Potrivit lui Valer Bindea, noutatea în cadrul acestei finanţări este că pot depune proiecte şi alte instituţii (spitale, şcoli, universităţi, penitenciare, poliţie, mitropolii sau episcopii) care au constituite compartimente de asistenţă socială.

Potrivit oficialului din Minis­terul Muncii, proiectele depuse trebuie să furnizeze servicii sociale cu caracter primar, care au drept scop prevenirea sau limitarea unor situaţii de dificultate sau vulnerabilitate, sau servicii sociale specializate, care vizează menţinerea, refacerea, sau dezvoltarea capacităţilor individuale pentru depăşirea unor situaţii de nevoie socială. Pentru prima categorie, finanţarea va fi între 10.000 şi 75.000 de euro, iar pentru serviciile specializate solicitanţii pot primi o finanţare cuprinsă între 100.000 şi 200.000 de euro. Promotorii de proiecte trebuie să acopere cel puţin zece procente din valoare din contribuţie proprie.

Grupurile ţintă vizate de proiecte sunt copiii, persoanele în vârstă, persoanele cu dizabilităţi, persoanele de etnie romă, dependenţii de droguri, persoanele traficate sau care se află în situaţii de criză. Data limită de depunere a propunerilor de proiecte este 7 decembrie, iar durata de aplicare a unui proiect va fi cuprinsă între 12 şi 18 luni.

Prezentă la lansarea schemei de grant, secretarul de stat din MMFES, Theodora Bertzi, a subliniat ideea încheierii de parteneriate între organizaţiile neguvernamentale, care au experienţă în domeniul serviciilor sociale şi pot oferi exemple de bune practici, şi autorităţile publice locale. În acest fel vor fi descoperite nevoile fiecărei comunităţi şi se vor obţine finanţări în concordanţă cu aceste nevoi.

Totodată, reprezentanta Comisiei Europene în România, Simona Lupu, a precizat că, odată cu lansarea schemei de grant de vineri, s-au încheiat finanţările din fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea seviciilor sociale. Simona Lupu a spus că, în cinci ani de finanţări Phare, s-a dezvoltat legislaţia în domeniu, s-a întărit capacitatea instituţională, s-a înfiinţat Inspecţia Socială, iar serviciile sociale din Româ­nia au fost aduse la standarde europene, deşi mai există încă diferenţe între rural şi urban. De asemenea, toţi banii din programe Phare derulaţi prin MMFES au fost accesaţi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. sal

    c f _

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb