INVESTITII: LA FETEŞTI, ÎNTR-UN POSIBIL PARTENERIAT CU AUSTRIECII, "Agrofam" investeşte 50 milioane euro în fotovoltaice

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 11 mai 2012

Grupul "Agrofam" intenţionează să dezvolte, împreună cu o companie austriacă, un proiect de energie fotovoltaică pe un teren de 50 de hectare pe care îl deţine la Feteşti, a declarat, ieri, Ştefan Poienaru, proprietarul grupului cu afaceri în agricultură, citat de Mediafax: "Deţinem un teren de 50 de hectare, care va face obiectul amplasării panourilor fotovoltaice. Estimăm valoarea acestei investiţii la peste 50 de milioane de euro şi suntem în discuţii avansate pentru un parteneriat cu o companie din Austria".

El a afirmat că în toamnă vor începe lucrările de curăţare a terenului, iar în primăvara anului viitor lucrările de construcţie.

Altă investiţie pe care grupul "Agrofam" intenţionează să o deruleze, tot în Ialomiţa, vizează realizarea unei ferme de ovine cu 20.000 de capete. Proiectul ar putea fi dezvoltat, potrivit lui Poienaru, cu un fond de investiţii din Qatar şi se va ridica la patru milioane de euro.

"Suntem aproape de o lume care va cumpăra în permanenţă arme şi carne de oaie. Noi nu ne pricepem la arme, dar sigur ne pricepem la oi, iar zona în care lucrăm, Balta Ialomiţei, este favorabilă acestei îndeletniciri. Pentru acest proiect am avut deja o primă întâlnire cu un fond de inves-tiţii din Qatar", a adăugat domnia sa.

"Agrofam", înfiinţat în urmă cu 20 de ani, are o cifră de afaceri de aproximativ 25 de milioane de euro şi 350 de angajaţi. Potrivit lui Poienaru, valoarea patrimoniului grupului a atins 50 de milioane de euro. Firmele din grup cultivă cereale şi plante tehnice pe o suprafaţă de circa 25.000 de hectare, dar se ocupă şi de creşterea animalelor şi comercializarea cerealelor. Acestora li se adaugă serviciile agricole alimentare, financiare şi industriale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb