Iranul promite să alunge americanii din regiune

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 ianuarie 2020

Televiziunea iraniană face apel la strângerea a 80 de milioane de dolari - recompensă pentru "capul lui Trump"

Televiziunea iraniană face apel la strângerea a 80 de milioane de dolari - recompensă pentru "capul lui Trump"

Forţa Quds, unitatea specială a Gardienilor Revoluţiei din Iran, însărcinată cu operaţiunile externe, şi-a propus să alunge SUA din regiune, după ce, la finele săptămânii trecute, generalul Qassem Soleimani a fost ucis într-un atac american la Bagdad.

Esmail Qaani, noul comandant al Forţei Quds, a declarat ieri, la Teheran, înaintea funeraliilor lui Soleimani: "Promitem să continuăm calea martirului Soleimani cu aceeaşi forţă. Singura compensaţie pentru noi ar fi înlăturarea Americii din regiune".

La rândul său, fiica lui Qassem Soleimani, Zeinab Soleimani, a declarat în faţa zecilor de mii de iranieni prezenţi la funeralii, că SUA se vor confrunta cu "o zi întunecată" pentru moartea tatălui ei. Aceasta a spus: "Trump, nebunule, să nu crezi că totul s-a încheiat odată cu martiriul tatălui meu!".

Amintim că, vineri, generalul iranian Qassem Soleimani a fost asasinat la ordinul lui Trump. În apropiere de aeroportul din Bagdad, un atac cu dronă americană l-a ucis pe Soleimani, şeful Forţei Qods, şi pe Abou Mehdi al-Mouhandis, omul Iranului în Irak.

Televiziunea iraniană face apel la strângerea a 80 de milioane de dolari - recompensă pentru "capul lui Trump"

Moderatorul emisiunii care prezenta, la televiziunea de stat din Iran, funeraliile generalului Qassem Soleimani, a făcut un apel pentru strângerea a 80 de milioane de dolari - recompensă pentru "capul lui Donald Trump".

Moderatorul care comenta evenimentul a afirmat că fiecare iranian poa­te dona câte un dolar american, iar suma astfel strânsă va merge la persoana care îl va ucide pe preşedintele SUA.

Trump ameninţă Iranul şi Irakul

Preşedintele american Donald Trump a ameninţat Iranul cu represalii majore, iar Irakul cu sancţiuni, în urma unui vot al Parlamentului irakian care cere expulzarea trupelor americane din această ţară, relatează AFP, conform news.ro.

Întrebat despre atitudinea Teheranului, care strigă "răzbunare" şi promite o ripostă "militară", Trump a ales un ton dur. "Dacă ei fac ceva, vor exis­ta represalii majore", a spus oficialul de la Washington.

Preşedintele Parlamentului irakian, Mohamed al-Halbousi, a citit o decizie care "obligă Guvernul să apere suveranitatea ţării retrăgându-şi cererea de ajutor" Consiliului de Securitate al ONU în vederea luptei împotriva grupării jihadiste Statul Islamic şi retragerea astfel a invitaţiei adresate coaliţiei internaţionale.

Aproximativ 5.200 de militari americani sunt staţionaţi în prezent în Irak.

Votul din Parlament a fost salutat de Iran, însă Donald Trump a reacţionat, evocând posibilitatea impunerii unor sancţiuni "foarte puternice" Bagdadului. "Dacă ei ne cer efectiv să plecăm, dacă nu o facem pe o bază foarte amicală, le vom impune sancţiuni cum n-au mai văzut înainte", a spus Trump, subliniind: "Avem o bază aeriană extraordinar de scumpă acolo, care a costat miliarde de dolari casă fie construită. Nu vom pleca dacă nu ne rambursează!".

De menţionat că ambasadorii NATO s-au reunit de urgenţă ieri, la Bruxelles, pentru discuţii privind agravarea situaţiei din Irak şi Iran.

Iranul se retrage din acordul nuclear

Iranul a denunţat acordul nuclear încheiat în 2015, prin care se angajase să limiteze dezvoltarea tehnologiei necesare creării arsenalului nuclear.

Amintim că SUA au decis în 2018 să abandoneze acordul nuclear, acuzând Teheranul că nu îşi respectă promisiunile. Drept urmare, Iranul a denunţat treptat tot mai multe prevederi din acord.

Ieri, şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, şi-a exprimat regretul profund faţă de decizia Iranului, anunţând că lucrează cu toţi participanţii în privinţa "căii de urmat" în situaţia dată.

Donald Trump a justificat asasinatul lui Soleimani prin faptul că acesta pregătea atacuri "iminente" care vizau diplomaţi şi militari americani.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Va salut din Romania . Planta numita ,,AMBROZIA " interzisa pe planeta de americani este arma pe care va rog sa o folosiți. Din curiozitate și indignare că se erijează stăpânii planetei , am intrat pe GooGlee și am studiat motivul ce sta la baza interdicției plantei AMBROZIA " AM CONSTATAT CA ultima fraza se referă la macerarea plantei la umbra în apa de izvor timp de 5 zile , apoi poți să stropești celelalte plante pentru a distruge dăunătorii . INSIST sa distrugeți industria americana de pesticide ,CU PLANTA ,,, AMBROZIA. " Prin conștientizarea omenirii .Cu siguranță că vor intra în faliment total privind industria de pesticide . Considerr că vă veți simți răzbunați , mult mai eficient decât sa-curmi viața unui NIMIC ACEL NIMIC TREBUIE SA SUPORTE FALIMENTUL TOTAL AL INDUSTRIEI DE PESTICIDE .AMBROZIA ESTE O PLANTA CREATA DIVIN , DOAR ALBINA SUPRAVIETUIESTA IN CULTURILE AGRICOLE . RECOMANDATI COMBATEREA PESTICIDULUI AMERICAN CU MACERST DE PLANTA AMBROZIA . SALVATI PLANETA , iar pe tramp îl vor linsa evreii lui SUCCES ECOLOGIC VA DORESC !...

    Când musafirul începe să facă curățenie?

    Cei 5200 de soldați stau acolo pentru petrol?

    Dacă dau petrolul la Viena o să fie liniște acolo?  

    1. Un cabaretist american (pacat ca nu-mi amintesc numele) spunea: "Oare la ce s-a gandit Dumnezeu cand a ingropat petrolul NOSTRU Sub pamantul arabilor?"

      Hahaha

      Este tare!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb