Italienii de la "Cefin" au încredere în economia României şi vor să se extindă

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 4 decembrie 2008

Grupul italian Cefin Holding, furnizor de servicii integrate de transport şi dealer de vehicule comerciale IVECO, are încredere în economia României şi vrea să îşi dezvolte afacerile pe piaţa autohtonă, chiar în condiţiile economice actuale mai tensionate. "Voi folosi momentul de tensiune de pe piaţă pentru a dezvolta activitatea Cefin şi pentru a achiziţiona nişte concurenţi", a declarat ieri la o întâlnire cu presa, Stefano Albarosa, CEO Cefin Holding. El a precizat că aceste posibile achiziţii vizează dealerii altor mărci de autovehicule comerciale decât IVECO, centrele acestora urmând a fi "convertite" pentru distribuţia de utilitare şi camioane IVECO. "Nu avem nicio intenţie de a cumpăra alţi dealeri de la IVECO, pentru că aceste companii sunt dealeri de cursă lungă - cel mai nou dealer IVECO în România, spre exemplu, activează de opt ani - şi, în plus, niciunul nu este interesat să îşi vândă afacerea", a spus Albarosa, citat de Agerpres. El a adăugat că există convingerea că România oferă mai multe oportunităţi decât orice altă ţară din Europa şi va avea în continuare cea mai ridicată rată de creştere economică.

"România nu şi-a jucat încă toate cărţile importante pentru dezvoltarea economică - infrastructura, datoria externă redusă - ca alte state din regiune. Depunctarea agenţiilor de rating a fost nejustificată, iar România a fost coborâtă în aceeaşi clasă de risc cu Ucraina, când mediul economic este atât de diferit. Ucraina, spre exemplu, a blocat convertibilitatea monedei. Cine sunt agenţiile de rating care ne judecă, cei care ne spuneau acum câteva luni să cumpărăm obligaţiuni Lehman Brothers, înainte de faliment. Am mai multă încredere în cei care ne cunosc, cum ar fi Banca Europeană pentru Investiţii", a afirmat CEO-ul de la Cefin Holding.

Albarosa, care demarat afacerile în România în anii 90, spune că se consideră "jumătate român" şi că are cea mai mare încredere în Banca Naţională a României şi în Mugur Isărescu. Prognozele agenţiilor de rating despre economia României le consideră mult prea pesimiste şi subliniază totodată că România, chiar dacă ar înregistra în 2009 o creştere economică de numai trei la sută tot ar avea o performanţă de trei ori mai bună decât media europeană. "Să ai o creştere economică mult peste media europeană nu poate fi motiv de depresie. Cred că acum este doar un moment emoţional, iraţional. Lumea nu înţelege ce se întâmplă pentru că s-au mişcat parametrii de referinţă şi aşteaptă să se aşeze lucrurile. Nu sunt îngrijorat nici de sectorul imobiliar, pentru că este cel mai uşor de "împins" de autorităţi să se dezvolte. În plus, nu am găsit pe cineva care să fi pierdut bani din terenuri sau imobile în România, poate au pierdut din aşteptările de câştig", a spus Stefano Albarosa.

Cefin Holding a început activitatea în România în 1995, ca dealer pentru utilitarele şi camioanele constructorului italian IVECO SpA, iar ulterior şi-a extins activitatea în Bulgaria şi Ungaria. Holdingul are şase divizii - Cefin Vehicule Comerciale, cel mai mare dealer IVECO din România, cu 43 la sută din piaţă, Cefin Automotive (piese de schimb, anvelope), EuroBody (carosări), 4Bus (autobuze/autocare), Agroexpert Capital (maşini şi echipamente agricole), Cefin Systems (soluţii de managementul flotelor auto). În România activează şi compania Cefin Real Estate - în domeniul imobiliar. Numai în perioada 2006-2007, investiţiile Cefin Holding au depăşit 20 milioane de euro, respectiv cinci la sută din cifra de afaceri în 2006 şi patru la sută din cifra de afaceri în 2007.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb