Legislatie

5 iulie 2018
Florin Jianu: "În momentul în care un funcţionar public nu oferă o informaţie publică sau refuză semnarea unui contract, sau angajaţi ai ANAF (n.r. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală) decid blocarea contului unei companii, nu este vorba de un folos, ci se crează un dezavantaj pentru toată lumea".

MEDIUL DE AFACERI, ÎNGRIJORAT DE NOUL COD PENALFlorin Jianu, CNIPMMR: "Dezincriminarea neglijenţei în serviciu - dezavantaj major pentru mediul de afaceri"

A.I.Ziarul BURSA #Politică / 5 iulie 2018

Legiferarea modificărilor aduse Codului penal, în special prin dezincriminarea abuzului în serviciu, crează un prejudiciu major mediului de afaceri, dat fiind că statul este cel mai mare contractor din economie, a declarat, ieri, Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), cu ocazia unei conferinţe de presă.

"S-a votat Codu' Penal"

"S-a votat Codu' Penal"

GEORGE MARINESCUZiarul BURSA #Politică / 5 iulie 2018

Deputaţii au adoptat, ieri, proiectul controversat de modificare a Codului Penal. Deşi acesta trebuia să fie supus aprobării abia astăzi, conducerea Camerei Deputaţilor a decis şi parlamentarii puterii au votat ca finalizarea procedurii să fie făcută în şedinţa de plen de ieri.

LEGISLAŢIENoutăţile mecanismului privind parteneriatul public-privat

LOREDANA VAN DE WAART, Partener şi Gruia Dufaut Law OfficeZiarul BURSA #Companii / 11 iunie 2018

Legislaţia privind Parteneriatul Public-Privat a suferit, recent, noi modificări, de natură să creeze premisele unei utilizări eficiente a acestui mecanism în proiecte de investiţii publice cu impact major în economie. Până în prezent, au existat mai multe acte normative care au reglementat parteneriatul public-privat, toate însă sortite eşecului, în principal din cauza lipsei garanţiilor/finanţărilor din partea partenerului public.

Încep dezbaterile generale asupra codurilor penale

Încep dezbaterile generale asupra codurilor penale

D.I.Politică / 2 mai 2018

Actualizare 15:15 Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, astăzi, la finalul dezbaterilor generale privind modificarea Codurilor penale, că preşedintele are dreptul constituţional de a sesiza CCR şi Comisia de la Veneţia pe modificările aduse legilor justiţiei, că se aştepta la acest lucru, dar că modul în care se exprimă public depinde de fiecare preşedinte.

------------

Actualizare 13:00 Ministrul Justiţiei a declarat că va continua evaluarea privind modificările Legilor Justiţiei

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Klaus Iohannis (Sursa foto: Twitter)

KLAUS IOHANNIS:"A început asaltul asupra justiţiei"

D.I.Politică / 2 mai 2018

Actualizare 15:11 Iordache: Preşedintele este într-o disperată campanie electorală pentru octombrie 2019

Preşedintele Comisiei speciale privind legile justiţiei, Florin Iordache, a declarat, astăzi, că preşedintele Klaus Iohannis este...

PSD propune noi modificări la codurile penale

PSD propune noi modificări la codurile penale

VLAD DOBREAPolitică / 27 decembrie 2017

Actualizare Europarlamentarul Cătălin Ivan condamnă propunerea privind pragul abuzului în serviciu

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan susţine că iniţiativa celor 38 deparlamentari PSD de a institui pragul de 200.000 de euro pentru abuzul în...

Protest împotriva modificării Legilor Justiţiei (Sursa foto: "Corupţia Ucide"/ Facebook)

#Rezist

AUTOR: AMBASADELE BELGIEI, DANEMARCEI, FINLANDEI, FRANŢEI, GERMANIEI, OLANDEI ŞI SUEDIEI ÎN ROMÂNIAPolitică / 21 decembrie 2017

Comunicat comun contra modificărilor Legilor Justiţiei 

-----

Actualizare 18:15 Iordache, despre scrisoarea ambasadorilor UE: "Nu este necesar avizul Comisiei de la Veneţia, legile justiţiei întăresc lupta anticorupţie"

<< mai multe ştiri >>