Marius Chiper, noul director general al CFR SA

G.M.
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 15 octombrie 2019

Iulian Măntescu, preşedinte FMLR: "Decizia de numire a lui Marius Chiper este cea mai proastă alegere"

Marius Chiper a revenit, ieri, la conducerea CFR SA, după ce acesta a fost numit director general interimar de către ministrul Transporturilor Răzvan Cuc. Oficialul l-a înlocuit, astfel, din funcţie pe Constantin Axinia. Marius Chiper a mai condus compania de infrastructură feroviară în perioada 2015-2017.

Decizia de înlocuire a lui Axinia a fost luată deoarece fostul director general nu ar fi întocmit planul de restructurare solicitat de ministrul de resort. Surse din interiorul companiei susţin că Răzvan Cuc nu i-a dat lui Axinia un termen limită pentru întocmirea acestui plan şi că persoane interesate au urmărit demiterea lui pentru a-şi rezolva propriile interese.

Contactat de Ziarul BURSA, Iulian Măntescu, preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă din România, a declarat: "Eu am participat la toate şedinţele din cadrul companiei şi menţionez că fostul director general nu a avut un termen limită pentru restructurare. Din câte îl cunosc, s-ar fi ţinut de un asemenea termen, dacă ar fi existat. Demiterea lui este o declaraţie a domnului Cuc pe ultima sută de metri a mandatului său de ministru al transporturilor. Din punctul meu de vedere, decizia de numire a lui Marius Chiper este cea mai proastă alegere. Cât timp a fost director general al CFR SA, Chiper a urmărit numai să facă profit, peste 600 de milioane lei, pentru a-şi încasa bonusul din contractul de management. În acest timp, infrastructura feroviară s-a deteriorat constant şi a ajuns într-o stare jalnică, de nedescris. Iar acum, Chiper este pus din nou director general al companiei. Practic, cineva nu doreşte reabilitarea şi modernizarea infrastructurii feroviare sau are vreun interes ca anumite persoane să ajungă în funcţii cheie în cadrul CFR SA".

Conform comunicatului de presă emis de CFR SA, Marius Chiper este de profesie inginer şi are o experienţă profesională de 25 de ani în sectorul feroviar. El a ocupat până în prezent funcţia de director general adjunct Investiţii din cadrul companiei, iar din poziţia de director general interimar, funcţie deţinută şi în perioada 2015-2017, va coordona întreaga activitate a CNCF CFR SA, compania naţională care administrează şi gestionează infrastructura feroviară publică.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Va

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb