Mark Mobius, Franklin Templeton Turcia şi Ungaria, oportunităţi bune pentru investiţii

C.I.
Investiţii Personale #Fondul Proprietatea / 13 februarie 2010

Turcia şi Ungaria, oportunităţi bune pentru investiţii

Investiţii pe pieţele emergente ar trebui să se facă pe termen lung

Mark Mobius mai spune pe blogul său că ţările emergente, deşi pot oferi randamente mari, implică şi o serie de riscuri, cum ar fi o volatilitate mare, fluctuaţii ale cursului valutar sau lichiditate scăzută. Având în vedere aceste riscuri, Mark Mobius spune că aceste investiţii ar trebui să se facă pe termen lung, în general investiţii pentru o medie de 5 ani, pentru a diminua efectele negative pe termen scurt ale pieţelor.

Managerul Franklin Templeton mai spune că pieţele de capital din Turcia şi Ungaria reprezintă oportunităţi bune pentru investiţii.

Franklin Templeton a investit în Turcia în sectorul bancar şi companiile distribuitoare de produse petroliere.

Domnia sa precizează că Turcia a avut o reducere a ratelor dobânzilor, iar inflaţia a fost modestă, fiind previzionată pentru acest an o creştere economică de 2% în 2010. De asemenea, Turcia are rezerve valutare solide de circa 70 miliarde de dolari (datorită investiţiilor străine şi exporturilor), ceea ce a dus la creşterea încrederii investitorilor în această piaţă.

Mark Mobius administrează fondul de investiţii Franklin Templeton, fond care urmează să se ocupe de portofoliul Fondului Proprietatea, după semnarea contractului de administrare.

Referitor la Ungaria, Mark Mobius spune că piaţa de capital a revenit spectaculos anul trecut, indicele MSCI al bursei din Budapesta având o performanţă în dolari de 78%. Piaţa din Ungaria rămâne atractivă, spune Mobius, fiind susţinută de exporturile în creştere către Europa Occidentală şi de un excedent al balanţei contului curent. De asemenea, programul încheiat cu FMI şi reducerea cheltuielilor au reuşit să stabilizeze economia Ungariei.

(vezi versiunea în limba engleză pe http://mobius.blog.franklintempleton.com/2010/02/11/insights-from-em-analyst-conference-part-ii/#more-536)

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Romania unde-i ,in opinia d-lui Mobius???Dehh, o sa ne spuna guvernantii nostri,ca suntem primii in Europa.Sic , Mobius!!,sic,sic. Cine va credeti voi,astia de la Templeton.Uitati ca avem cel mai puternic Fond??Daca nu am fii noi ati muri de foame,. Noi stim sa furam.Daca sunteti cuminti va invatam si pe voi,cum sa furati si sa fiti cu obrazul ca talpa.Hiiihiiihi

    ponturile bune niciodata nu se spun , despre Turcia s-ar putea sa fie o investitie mai buna , dar in Ungaria ma indoiesc ca e mai profitabil sa investesti decat in Romania

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb