MDRAP a lansat o platformă informatică de comunicare pentru implementarea SUERD

Elena Deacu
Companii #Mediu / 8 aprilie 2015

La sfârşitul săptămânii trecute, a avut loc conferinţa de închidere a proiectului "Platformă informatică de comunicare pentru implementarea Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării la nivel naţional (PICSUERD)".

Evenimentul, organizat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), a beneficiat de participarea reprezentanţilor administraţiei publice centrale şi locale, ai mai multor instituţii cu atribuţii în gestionarea Strategiei, precum şi ai mediului academic şi societăţii civile, interesaţi în proiecte relevante pentru SUERD.

Principalul obiectiv al proiectului este de a dezvolta un instrument geospaţial de informare şi comunicare cu rol de a facilita, susţine şi sprijini procesul de implementare a Strategiei, pentru fundamentarea deciziilor de iniţiere, elaborare şi implementare de proiecte relevante SUERD şi monitorizarea lor de către structurile de gestiune a SUERD.

PICSUERD este dezvoltat sub forma unui Sistem Informatic Geografic (GIS) care integrează toate funcţiunile necesare în vederea utilizării sale în susţinerea procesului de implementare a SUERD.

În cadrul conferinţei au fost prezentate rezultatele proiectului, funcţionalităţile platformei informatice de comunicare dezvoltate şi modalităţile de utilizare, din perspectiva mai multor tipuri de actori: instituţii responsabile cu implementarea SUERD (structuri de guvernanţă SUERD), promotori de proiecte relevante, instituţii interesate de monitorizarea impactului teritorial al implementării Strategiei.

Proiectul este derulat de MDRAP şi cofinanţat din Programul Operaţional Sectorial -Creşterea Competitivităţii Economice - Axa Prioritară III "Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pentru sectoarele privat şi public" - Domeniul Major de Intervenţie 2 "Dezvoltarea şi creşterea eficienţei serviciilor publice electronice" - Operaţiunea 2 "Implementarea de sisteme TIC în scopul creşterii interoperabilităţii sistemelor informatice". Bugetul total se ridică la 839.900 lei, din care contribuţia din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 548.714,50 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb