Metrorex a primit două oferte pentru achiziţia a 16 trenuri noi

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 4 iulie 2011

Metrorex a primit două oferte, de la companiile CAF (Spania) şi Bombardier (Canada), pentru achiziţia a 16 trenuri noi, valoarea estimativă a contractului fiind de 107,2 milioane euro.

"Vom avea trenuri noi, mai întâi 16 garnituri pentru înlocuirea parcului vechi, iar restul pentru liniile noi care se vor deschide", a declarat, vineri, directorul general al Metrorex, Gheorghe Udrişte, citat de Mediafax.

Metrorex a lansat în aprilie un anunţ de licitaţie pentru achiziţia a 16 trenuri noi de metrou care vor circula pe Magistralele 1, 2 şi 3.

Contractul are o durată de 38 luni şi este finanţat printr-un credit de la Banca Europeană de Investiţii şi bugetul de stat. Trenurile au în total 96 de vagoane şi vor înlocui garniturile vechi de tip IVA.

Achiziţia celor 16 trenuri este inclusă, alături de alte 21 de garnituri, în acordul de împrumut încheiat în 2009 de Guvern cu Banca Europeană de Investiţii (BEI), de 395 milioane euro, pentru construcţia Magistralei V Drumul Taberei-Universitate.

În prezent, parcul de metrouri al Metrorex numără 44 de trenuri noi de tip Bombardier şi 31 de trenuri de construcţie veche de tip IVA.

Compania Bombardier a mai avut un contract cu Metrorex prin care a livrat trenuri noi. Bombardier este unul dintre cei mai mari constructori de avioane, echipamente şi sisteme pentru transportul feroviar şi este prezent în România din 1996, prin divizia Transportation, care are sediul central în Berlin, Germania. Compania a livrat din 2000 şi până în prezent companiei Metrorex 44 de trenuri, precum şi sisteme de semnalizare.

Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) este o companie din Spania specializată în producerea şi întreţinerea de material rulant şi furnizarea de echipamente şi componente pentru industria feroviară. Compania a avut anul trecut un profit de aproape 130 milioane euro şi de-a lungul timpului a livrat metrouri în Mexic, Turcia, Suedia, Franţa, Anglia (Heathrow Express), Portugalia şi China (Hong-Kong Lar Airport).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb