"Metrorex" nu va mai plăti penalităţile către "Alstom"

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 29 august 2011

"Metrorex" şi "Alstom" au convenit, în urma unor negocieri care au avut loc pe parcursul mai multor luni, ca operatorul reţelei de metrou să nu plătească penalităţile de 20,6 milioane lei aferente datoriilor din perioada 2007-2010 şi să reducă semnificativ costurile pentru lucrările de mentenanţă efectuate de compania franceză.

"< Metrorex > a încheiat negocierile cu < Alstom > referitoare la contractul de mentenanţă. Una dintre modificări este aceea că preţul a fost redus cu 30% pentru anul 2011 şi cu 34% raportat la toată perioada contractuală rămasă, până în anul 2018. De asemenea, s-a obţinut eliminarea penalităţilor de întârziere la plată acumulate de < Metrorex >, în sumă de 20,6 milioane lei, din cauza achitării cu întârziere a serviciilor de mentenanţă prestate şi recepţionate pentru perioada 2007-2010", au declarat surse din cadrul "Metrorex", citate de Mediafax.

O altă modificare adusă contractului vizează suprapunerea anilor contractuali peste anii calendaristici începând cu 1 ianuarie 2011. Până în prezent, anul contractual începea la 1 iulie şi se încheia la 30 iunie anul viitor. Modificările au fost incluse într-un act adiţional la contract şi trebuie aprobate de Guvern, însă vor fi puse în aplicare numai cu condiţia ca "Metrorex" să plătească datoriile pentru serviciile prestate de "Alstom" în intervalul august-decembrie 2009 şi august-decembrie 2010.

În primăvara acestui an, directorul general al "Metrorex", Gheorghe Udrişte" a declarat că, dacă nu se va ajunge la o înţelegere privind scăderea costurilor, contractul cu grupul francez ar putea fi reziliat.

"Alstom Transport" România, subsidiara companiei franceze "Alstom", are un contract de 240 milioane de euro cu "Metrorex", încheiat în 2003, cu o durată de 15 ani, pentru asigurarea serviciilor de mentenanţă a trenurilor de metrou. Anual, sunt încheiate acte adiţionale prin care se stabileşte costul prestaţiilor.

În primii trei ani, contractul a fost finanţat cu bani de la instituţii financiare. Din 2007, finanţarea a trecut la bugetul de stat, iar operatorul de metrou a început să acumuleze datorii şi penalităţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb