Ministerul Afacerilor Externe intră în reorganizare

C.P.
Politică / 24 iulie 2010

Ministerul Afacerilor Externe intră în reorganizare

Ministerul Afacerilor Externe va intra într-un proces de reorganizare, prin reducerea numărului de posturi, atât din centrala MAE, cât şi din serviciul exterior, a declarat, vineri, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, anunţând, în briefingul susţinut la finalul şedinţei de Guvern, adoptarea unei Hotărâri de Guvern în acest sens.

Reorganizarea ministerului se realizează după ce în minister au fost reduse cheltuielile materiale şi costurile de funcţionare, a anunţat ministrul Afacerilor Externe.

"Din posturile prevăzute în prezent, în HG nr. 100/2004, respectiv 2.535 de posturi, din care 847 în centrală şi 1.688 în serviciul exterior, vor rămâne 2.059 de posturi, din care 742 în centrală şi 1.317 în serviciul exterior. Prin restructurarea propusă se obţine astfel o reducere de 18,77 la sută din numărul de posturi prevăzute în prezent în MAE, respectiv 476 de posturi, din care 105 în centrală şi 371 în serviciul exterior", a anunţat ministrul Teodor Baconschi. Din cele 476 de posturi ce urmează a fi reduse sunt ocupate 196 de posturi, restul fiind vacante şi bugetate.

Reorganizarea MAE s-a realizat în baza unei analize a fiecărui compartiment din cadrul ministerului, stabilindu-se un standard minim necesar pentru funcţionarea fiecărui compartiment, respectiv oficiu din reţeaua externă, a menţionat ministrul Teodor Baconschi.

"Prin reducerea cheltuielilor de personal aferente restructurării ne aşteptăm la o economie de 4,7 milioane de lei, pană la sfârşitul anului", a declarat ministrul amintind faptul că a fost redus şi numărul secretarilor de stat, de la cinci la trei şi că au fost desfiinţate trei direcţii generale.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb