MINISTERUL DEZVOLTĂRII REGIONALE ŞI ADMINISTRAŢIEI PUBLICE: Ghidul solicitantului, revizuit pentru prioritatea de investiţie a întreprinderilor mici şi mijlocii

Jose Fierro
Companii #Legislatie / 20 decembrie 2016

Ghidul solicitantului, revizuit pentru prioritatea de investiţie a întreprinderilor mici şi mijlocii

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) a publicat astăzi o nouă revizuire a Ghidului solicitantului pentru prioritatea de investiţie a întreprinderilor mici şi mijlocii şi cea a promovării spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi şi prin încurajarea creării de noi întreprinderi, anunţă un comunicat de presă trimis Redacţiei.

Modificarea documentului a vizat actualizarea modelului standard orientativ al contractului de finanţare, ca urmare a modificării Ghidului general şi clarificarea prevederilor referitoare la completarea cererii de finanţare, respectiv anexarea situaţiilor financiare anuale. Această modificare este relevantă în cazul cererilor de finanţare ce urmează a fi depuse în cursul lunii ianuarie 2017.

Restul condiţiilor şi prevederilor din ghidul specific rămân neschimbate. Data limită până la care mai pot fi depuse proiecte a rămas neschimbată, respectiv 27.01.2017, ora 12:00.

Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020 urmează POR 2007-2013 şi este unul dintre programele prin care România poate accesa fondurile europene structurale şi de investiţii provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), în perioada actuală de programare.

POR 2014-2020 este gestionat de Autoritatea de Management pentru POR din cadrul MDRAP şi a fost adoptat de Comisia Europeană pe data de 23 iunie 2015.

Obiectivul general al programului este creşterea competitivităţii economice şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale comunităţilor locale şi regionale, prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, infrastructurii şi serviciilor, pentru dezvoltarea durabilă a regiunilor, astfel încât acestea să îşi poată gestiona în mod eficient resursele şi să îşi valorifice potenţialul de inovare şi de asimilare a progresului tehnologic.

Aceste obiective sunt traduse în 11 axe prioritare (plus o axă de asistenţă tehnică), care au în total o alocare estimată de 8,25 miliarde euro, din care 6,7 miliarde de euro reprezintă sprijinul UE, prin FEDR, iar restul de 1,5 miliarde de euro constă în contribuţia naţională.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb