Ministerul Transporturilor a întrunit Comandamentul de Iarnă

V.B.
Companii #Transporturi / 24 ianuarie 2014

Ministerul Transporturilor a întrunit, astăzi, Comandamentul de Iarnă, ce va asigura fluenţa şi buna funcţionare a infrastructurii feroviare (gări şi liniile de cale ferată), aeriene (aeroporturi), maritime şi fluviale (porturi, şenale şi căi navigabile pe Dunăre şi mare), potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

Anunţul vine în contextul în care Institutul Naţional de Meteorologie (INM) a anunţat iminenţa codului portocaliu de ninsoare. Comandamentul de iarnă îşi va îndeplini misiunile de intervenţie în condiţiile unor intemperii normale de sezon, urmând ca situaţiile deosebite, determinate de cantitatea şi durata ninsorii, să fie tratate special, împreună cu alte măsuri ce ţin de siguranţa călătorilor, mergând până la închiderea unor rute.

Astfel, s-au luat măsuri de pregătire la CFR Infrastructură (în colaborare cu CFR Marfă şi CFR Călători), la Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (ce intervine pentru asigurarea navigaţiei pe Dunăre) şi la cele patru aeroporturi din subordinea Ministerului Transporturilor: "Henri Coandă" şi "Aurel Vlaicu" din Capitală, "Mihail Kogălniceanu" din Constanţa şi "Traian Vuia" din Timişoara.

Pregătirile pentru Comandamentul de Iarnă s-au desfăşurat în două etape, anul trecut: septembrie-octombrie (evaluarea resurselor şi planificarea) şi noiembrie-decembrie (inspecţia la faţa locului a utilajelor, materialelor şi procedurilor de intervenţie).

Astfel, la CFR Infrastructură au fost inventariate şi verificate macazurile, cele 34 de pluguri ale CFR Infrastructură şi panourile parazăpadă deja montate pentru protejarea căilor ferate expuse şi vulnerabile. Vagoanele plug de zăpadă vor interveni în caz de ninsoare, doar dacă grosimea stratului de zăpadă nu depăşeşte un metru, iar zăpada este afânată. În cazurile în care, din cauza depunerilor de zăpadă şi a intensităţii viscolului, nu există siguranţa că trenul va ajunge în staţia vecină, şeful secţiei de district poate dispune închiderea liniei.

Pentru asigurarea continuităţii transportului naval, au fost pregătite de intervenţie remorcherele de spargere a gheţii şi au fost încheiate contracte cu societăţi care dispun de nave pentru participarea la intervenţii în caz de nevoie.

Pe cele patru aeroporturi aflate în subordinea Ministerului Transporturilor, au fost luate măsuri pentru asigurarea continuităţii stocurilor de materiale degivrante, materiale consumabile şi piese de schimb, precum şi asigurarea service-ului autorizat pentru echipamentele de deszăpezire-degivrare.

Conducerea executivă a Comandamentului de Iarnă al Ministerului Transporturilor este asigurată de Nicolae Buică, secretar de stat, Valentin Trifan, secretar general adjunct şi de Constantin Aurelian, consilier al ministrului, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb