Ministrul Energiei, nemulţumit de situaţia de la Complexul Energetic Oltenia

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Energie / 11 ianuarie 2017

CE Oltenia susţine că dispune de suficient cărbune pentru producerea de energie electrică necesară onorării contractelor de vânzare energie perfectate şi inclusiv pentru menţinerea stabilităţii SEN în această perioadă

Ministrul Energiei, Toma Petcu, s-a arătat, aseară, nemulţumit de situaţia de la Complexul Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, şi a anunţat că va face o analiză pentru a vedea de ce conducerea companiei nu a încercat să găsească o soluţie pentru ca grupurile energetice să funcţioneze la capacitate maximă.

"M-a nemulţumit şi analizăm în permanenţă ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni în mod special la CE Oltenia, faptul că stocul de cărbune în mină este unul foarte bun, aproape de 400.000-500.000 tone. Din păcate, transportul acestui cărbune către centrale nu a fost optimizat, nu a fost făcut în timp", a spus Petcu, în urma comandamentului întrunit la Dispeceratul Energetic Naţional (DEN), potrivit News.ro. Din cauza gerului, au apărut probleme la descărcarea cărbunelui, pentru că acesta îngheaţă.

Ministrul a dispus suplimentarea cu patru garnituri noi a câte 22 de vagoane echipate cu locomotive pentru transport: "Dar vom asigura vârful, vom continua ritmul de descărcare şi vom face o analiză să vedem de ce aceşti oameni care au condus până la urmă şi au fost responsabili de acest lucru nu au evaluat şi nu au încercat să meargă şi cu o situaţie în care CE Oltenia putea să meargă la capacitate maximă cu toate grupurile şi - luând în calcul o vreme rea şi neputând să transporţi cărbune - cât ai putea să rezişti".

Ministrul Energiei s-a arătat şi luni deranjat de faptul că producătorul de energie Complexul Energetic Oltenia a luat în calcul să aibă stocuri doar pentru patru zile pentru producţia de energia electrică şi termică pe vârf de sarcină, urmând să facă o analiză în acest sens.

CE Oltenia a anunţat, ieri, funcţionează, de la începutul acestui an, cu o medie de circa 8 grupuri energetice, ajungând la o putere medie orară de până la 2900 MW în perioadele zilei cu valori maxime ale consumului de energie, acoperind o cotă de maxim 30% din producţia de energie din SEN şi asigurând servicii de sistem orare de circa 380 - 400 MW.

CEO Oltenia a transmis ieri: "Stocurile existente în termocentrale şi în carierele miniere la această oră, precum şi livrările zilnice care se efectuează din cariere către termocentrale permit funcţionarea fără probleme a grupurilor energetice disponibile.

Se asigură permanenţă la toate punctele de livrare a cărbunelui, cu redistribuire temporară de personal în unele sectoare de activitate, în scopul menţinerii ritmicităţii descărcării navetelor de cărbune în actualele condiţii climatice care solicită eforturi deosebite pentru buna desfăşurare a acestui proces".

CE Oltenia susţine că dispune de suficient cărbune pentru producerea de energie electrică necesară onorării contractelor de vânzare energie perfectate şi inclusiv pentru menţinerea stabilităţii SEN în această perioadă, cărbunele dovedind permanent că este cea mai sigură sursă de producere a energiei electrice, indiferent de condiţiile atmosferice.

Producătorul de energie Complexul Energetic Oltenia are în prezent aproximativ 14.000 de angajaţi. Complexul Energetic Oltenia a fost înfiinţat în 2011 prin fuziunea Complexurilor Energetice Rovinari, Turceni şi Craiova cu Societatea Naţională a Lig-nitului Oltenia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb