Ministrul Transporturilor trimite Corpul de control la CNAIR

Mathias Klein
Companii #Transporturi / 8 ianuarie 2017

Alexandru Răzvan Cuc (Sursa foto: mt.gov.ro)

Alexandru Răzvan Cuc (Sursa foto: mt.gov.ro)

Ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, va trimite Corpul de control al instituţiei la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru a vedea cum a fost evaluată cantitatea de materiale antiderapante.

Ministrul Trasporturilor a declarat, sâmbătă, citat de Agerpres : "Am avut o analiză cu domnul Grindeanu (prim ministrul, n.r.) în urma opririi Codului portocaliu şi în permanenţă am ţinut legătura şi cu doamna ministru de Interne şi cu dânsul privind utilajele, stocurile pentru această perioadă. Sunt anumite discrepanţe între stocuri. Aici vorbim de sare şi de nisip. Explicaţiile celor de la CNAIR sunt legate de conducerea anterioară a ministerului. Tocmai din acest motiv voi trimite Corpul de control acolo să vedem exact cum au evaluat dânşii situaţia înainte de acest episod şi cum şi-au ajustat toate cantităţile de materiale".

Ministrul a mai afirmat că în acest moment există materiale pentru asigurarea traficului în condiţii optime.

Alexandru Răzvan Cuc a arătat: "Numai că în componenţa materialului antiderapant pe lângă sare şi alte substanţe care se folosesc, trebuia să avem şi cantitatea de nisip necesară pentru asigurarea participării în condiţii normale şi de siguranţă la trafic. Înţeleg că printr-un ordin de ministru s-a dispus să nu se achiziţioneze nisip la Ministerul Transporturilor ţinând cont că aveau dânşii o strategie că, dacă există cantităţi destul de mari de sare, nu va mai fi nevoie să achiziţionăm şi nisip. Dacă s-ar fi înrăutăţit şi mai tare starea vremii, noi am fi preferat să avem un tampon de material antiderapant ca să nu avem nicio problemă. Acesta este lucrul pe care eu l-am reproşat conducerii (CNAIR, n.r.)".

Totodată, Alexandru Cuc a precizat că pe A2 au fost solicitate, vineri, utilaje suplimentare de la Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri. Acesta a mai afirmat: "Noi am solicitat, vineri, directorului CNAIR (Cătălin Homor, n.r.) să aducă utilaje suplimentare pentru A2 şi am adus de la Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova, Braşov şi Iaşi pentru a interveni şi a ajuta la decongestionarea situaţiilor care s-au petrecut pe A2. Avem peste 3.000 utilaje prin DRDP".

Premierul Sorin Grindeanu i-a cerut, sâmbătă, ministrului Transporturilor să trimită Corpul de control la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi să ia toate măsurile legale pentru demiterea directorului general al companiei, Cătălin Homor.

Premierul a afirmat: "L-am rugat pe domnul ministru Cuc (ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, n.r.) să trimită Corpul de control la CNAIR şi, de asemenea, l-am rugat să ia toate măsurile legale pentru demiterea domnului director al CNAIR pentru că în acest moment tot ceea ce înseamnă coordonarea activităţilor de deszăpezire şi modul în care operatorii şi cei care au câştigat au fost coordonaţi, la 14 ore după ridicarea Codului portocaliu, este deficitară. I-am transmis domnului Cuc să facă o analiză în amănunt nu doar pe persoană, pentru că e clar că acolo lucrurile sunt deficitare, ci şi la cauzele care au dus la această situaţie nefericită".

Declaraţiile premierului au fost făcute la finalul unei şedinţe ce a avut loc la Ministerul Transporturilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb