Nicolescu: "Livrările de gaze ruseşti către România continuă să scadă"

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 10 octombrie 2014

Nicolescu: "Livrările de gaze ruseşti către România continuă să scadă"

Livrările de gaze ruseşti către ţara noastră au scăzut, ieri, cu 15% faţă de cantităţile normale, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

La începutul acestei luni, ministrul s-a întâlnit cu ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în România, Oleg Malginov, întâlnire la care au participat şi reprezentanţi ai Transgaz. Ambasadorul Rusiei la Bucureşti nu a confirmat faptul că nu vor mai avea loc reduceri în livrările de gaze ruseşti către România, a anunţat la momentul respectiv Departamentul pentru Energie.

Potrivit Agerpres, Departamentul pentru Energie a susţinut în repetate rânduri că populaţia nu va fi afectată în niciun fel de aceste reduceri, chiar dacă ruşii sistează total livrările până la primăvară. Producţia naţională ajunge la 31 de milioane de metri cubi pe zi, în condiţiile în care consumul este de circa 16 milioane de metri cubi pe zi. În plus, în depozite se află peste 2,4 miliarde de metri cubi, faţă de 1,7 miliarde de metri cubi, cât era necesarul de stocare pentru această iarnă.

Mai multe ţări din Zona Europei de Est au reclamat, în ultima lună, reduceri nejustificate ale livrărilor de la Gazprom.

Lituania vrea să scape de gazul rusesc cu ajutorul gazului lichefiat din Qatar

Un terminal pentru gaz lichefiat transportat din Qatar va fi inaugurat în decembrie în Lituania, informează publicaţia Lietuvos Rytas, citată de TASS şi Unian.ua. "Deja la începutul lui decembrie terminalul pentru pomparea de gaz lichefiat, care va fi transportat din Qatar în tancuri petroliere, îşi va începe activitatea. La ora actuală, terminalul plutitor se îndreaptă spre portul din Klaipeda", informează publicaţia lituaniană.

Potrivit Lietuvos Rytas, este vorba de 4 miliarde de metri cubi pe an, care vor fi transportate din Qatar în Klaipeda. Experţi ai publicaţiei afirmă că, pentru a-şi acoperi necesităţile interne, Lituania are nevoie de 3 miliarde de metri cubi pe an. Prin urmare, Lituania intenţionează să exporte 1 miliard de metri cubi.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb