Noi facilităţi în sistemul electronic de achiziţii publice, din 15 octombrie

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 16 octombrie 2009

Utilizatorii sistemului www.e-licitatie.ro beneficiază din 15 octombrie de noi facilităţi introduse în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), a anunţat Agenţia pentru Serviciile Societăţii Informaţionale, operatorului sistemului.

Astfel, în cazul procedurilor desfăşurate online sau offline cu fază finală de licitaţie electronică, autorităţile contractante vor avea posibilitatea de a selecta moneda (RON, EURO, USD) în care operatorii economici vor depune ofertele de preţ în momentul definirii anunţului de participare, respectiv invitaţiei de participare.

De asemenea, din 15 octombrie, la definirea etapei finale de licitaţie electronică, autorităţile contractante vor putea opta atât pentru introducerea pasului minim de licitare obligatoriu, cât şi pentru prelungirea perioadei de licitare a ultimei runde.

În etapa finală de licitaţie electronică, introducerea pasului minim de licitare de către autoritatea contractantă va da posibilitatea operatorilor economici de a-şi îmbunătăţi oferta cu cel puţin valoarea pasului de licitare.

Potrivit ASSI, valoarea pasului de licitare va fi stabilită de autoritatea contractantă ce îşi iniţiază procedura de achiziţie publică finalizată printr-o etapă finală de licitaţie electronică. Pasul de licitare se va calcula în funcţie de valoarea estimată menţionată de autoritatea contractantă în cazul în care procedura se finalizează prin încheierea unui contract de achiziţie publică şi în funcţie de valoarea preţului unitar, în cazul în care procedura se finalizează prin încheierea unui acord cadru.

Prelungirea perioadei de licitare care va fi posibilă tot la alegerea autorităţii contractante, în ultima rundă de licitare, va fi aplicată după expirarea timpului alocat perioadei de licitare al ultimei runde şi numai în condiţiile în care într-un interval prestabilit al ultimei runde din faza finală de licitaţie electronică s-a modificat ocupantul primei poziţii în clasament.

Informaţiile cu privire la valoarea pasului de licitare şi posibilitatea de prelungire a ultimei runde vor fi cuprinse în detaliul licitaţiei electronice publicate, cât şi în invitaţia de participare la această etapă transmisă prin mijloace electronice.

Tot din 15 octombrie a.c., www.e-licitatie.ro va oferi posibilitatea operatorilor economici să opteze pentru a fi informaţi prin intermediul e-mail-ului cu privire la modificările făcute de autorităţile contractante pe parcursul desfăşurării unei proceduri de atribuire (adăugarea de clarificari, suspendarea/revenirea din suspendare, anularea procedurii etc). Subscrierea se va putea face pentru invitaţia de participare la cererea de ofertă, anunţul de intenţie şi anunţul de participare. Abonarea la notificări este gratuită în limita a 50 subscrieri lunare şi nu este condiţionată de înscrierea agenţilor economici la procedura de achiziţie publică. Potrivit datelor MCSI, de la începutul anului prin utilizarea SEAP s-au economisit pentru bugetul de stat aproximativ 4 miliarde lei ceea ce reprezintă un procent de 23,13 la sută din valoarea estimată la iniţierea procedurilor de achiziţii publice. Până în prezent, pe www.e-licitatie.ro s-au înscris 11.468 de autorităţi contractante şi 20.026 de ofertanţi, iar în sistem sunt tranzacţionate 145.631 de categorii de produse.

De asemenea, de la 1 ianuarie 2009, în catalogul electronic au fost publicate şi atribuite 253.997 de cumpărări directe, iar diferenţa dintre preţul de catalog al produselor, lucrărilor şi serviciilor şi valoarea atribuită a acestora prin intermediul www.e-licitatie.ro a fost de 5.051.434, 49 lei.

Conform datelor extrase din sistem, de la începutul anului 2009 până la data de 12 octombrie, 10.564 de proceduri de achiziţii publice au fost atribuite exclusiv prin mijloace electronice pentru care s-au realizat economii de 704,651 milioane lei şi 15.723 de proceduri s-au atribuit offline pentru care s-au realizat economii în valoare de 3,323 miliarde lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb