Nuclearelectrica: BRD, EDC şi Royal Bank of Scotland sunt interesate să finanţeze reactoarele 3 şi 4

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 2 noiembrie 2009

Directorul general al Nuclearelectrica, Pompiliu Budulan, a declarat, vineri, la o conferinţă pe tema energiei nucleare, că BRD, EDC şi Royal Bank of Scotland sunt interesate să finanţeze reactoarele 3 şi 4, ce vor fi construite în următorii ani în România, la Cernavodă.

"Până acum, sunt mai multe bănci interesate să finanţeze reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă. Este vorba de Grupul francez Société Générale şi filiala sa din România, BRD - Groupe Société Générale, Royal Bank of Scotland şi EDC (Export Development Corporation - banca de dezvoltare din Canada)", a precizat Pompiliu Budulan, citat de NewsIn.

De asemenea, directorul din departamentul de Mari Clienţi Corporativi al BRD - Groupe Société Générale, Ribiana Crasan, a mai spus şi în luna mai că grupul francez este interesat să finanţeze construirea reactoarelor 3 şi 4 ale Centralei Nuclear-Electrice de la Cernavodă. Grupul Société Générale a împrumutat Nuclearelectrica cu 430 milioane euro, în 2002, pentru construirea reactorului 2 de la Cernavodă, ce a fost pus în funcţiune în 2007.

Nuclearelectrica şi cei şase investitori, ArcelorMittal, CEZ, GdF-Suez, Enel, Iberdrola şi RWE Power, au semnat, la 20 noiembrie 2008, Acordul Investitorilor pentru înfiinţarea companiei de proiect (SC EnergoNuclear SA) care va construi, pune în funcţiune şi exploata Unităţile 3 şi 4 de la CNE Cernavodă. În urma negocierilor, s-a decis ca împărţirea acţiunilor între partenerii de proiect să fie astfel: Nuclearelectrica - 51%, CEZ - 9,15%, GdF-Suez - 9,15%, Enel - 9,15%, RWE Power - 9,15%, iar ArcelorMittal şi Iberdrola, fiecare câte 6,2%. Unităţile 3 şi 4 ar urma să fie puse în funcţiune după 2016.

Costul estimat pentru cele două reactoare este de 4 miliarde euro, iar fiecare unitate va avea o putere instalată de 720 MW. Durata de viaţă a unei unităţi este de 30 de ani, cu posibilitatea prelungirii până la 40 de ani

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6867
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3098
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0072
Gram de aur (XAU)Gram de aur391.1865

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb