Ofertele angajante pentru Unităţile 3 şi 4 sunt aşteptate la finele lui octombrie

Alina Toma
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 6 august 2007

Ofertele angajante pentru Unităţile 3 şi 4 sunt aşteptate la finele lui octombrie

Comisia de negociere pentru selectarea investitorilor care vor finaliza Unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă a aprobat, vineri, iniţierea procesului de stabilire a acţionarilor la compania de proiect. Astfel, termenul limită stabilit pentru depunerea ofertelor angajante este 25 octombrie 2007, a anunţat Minis­terul Economiei şi Comerţului. Comisia va pune la dispoziţia potenţialilor ofertanţi documentul de descriere a modelului adoptat pentru finalizarea proiectului, a cererii de ofertă angajantă, precum şi a proiectului actului de asociere a investitorilor. Documentele au fost elaborate de "Nuclear­electrica", împreună cu consultanţii săi financiari şi juridici, "Deloitte Consultanţă România" şi "Herbert Smith" Anglia, în baza studiului de fezabilitate aprobat în martie 2006 şi cu respectarea prevederilor Hotărârii Guvernului României nr. 643/2007.

De construcţia celor două reactoare sunt interesate companiile AES Corporation (SUA), Alro Slatina, TESS Conex - ASAM - Iasi, Ansaldo (Italia) si AECL (Canada), Unit Investments (Luxemburg) - Dogan Enerji (Turcia), Electrabel (Belgia), Electrica, ENEL (Italia), E.ON Energie (Germania), Gabriel Resources (Canada), Iberdrola (Spania), KHNP (Coreea de Sud), CEZ şi RWE Power. Valoarea investiţiei a fost estimată la 2,2 miliarde de euro.

Construirea Unităţilor 3 şi 4 Cernavodă este prevăzută prin atragerea, în mod transparent, a capitalului privat al companiilor cu bonitate şi forţă financiară, care sunt dispuse să se asocieze cu "Nuclearelectrica" SA, în vederea finalizării şi operării acestui obiectiv energetic. Sursele de finanţare urmează să fie asigurate de către acţionari, sub formă de acţiuni, dar sunt luate în calcul şi surse financiare atrase prin emisiuni de bonduri sau credite. Strategia are în vedere finalizarea procesului de atragere a investitorilor şi înregistrarea noii societăţi dedicate Unităţilor 3 şi 4 la începutul anului viitor, în aşa fel încât lucrările efective să înceapă în cursul aceluiaşi an. Punerea în funcţiune a Unităţilor 3 şi 4 este prevăzută pentru 2014, respectiv 2015

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb