Ovidiu Miculescu, demis de la conducerea SRR

EDUARD OVIDIU OHANESIAN
Ziarul BURSA #Companii / 27 aprilie 2017

Ovidiu Miculescu, demis de la conducerea SRR

CNSAS a scos la iveală angajamentul semnat de fostul şef SRR cu Securitatea, dar nu a găsit note informative furnizate de acesta

După ce Parlamentul a respins rapoartele de activitate ale Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) pentru anii 2015 şi 2016, Ovidiu Miculescu, directorul instituţiei, a fost demis. Fostul senator PSD, Georgică Severin, este noul director interimar al SRR. Acesta a fost votat, ieri, de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, cu 214 voturi "pentru" şi 58 "împotrivă" şi o abţinere. Grupul parlamentar al USR a părăsit şedinţa de plen, în semn de protest faţă de modul în care s-a numit preşedintele interimar la conducerea SRR.

În ultimii ani, Miculescu a fost subiectul unor scandaluri mediatice de amploare şi a fost contestat atât de unii angajaţi ai Radioului public, cât şi de numeroase organizaţii de media care au sesizat Comisiile de cultură ale Parlamentului în legătură cu incompatibilitatea în care se afla fostul şef SRR. În luna ianuarie 2017, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că Miculescu se află în incompatibilitate, pentru că a ocupat simultan funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al SRR şi pe cea de manager al aceleiaşi instituţii. Instanţa de judecată i-ar fi interzis fostului şef SRR să mai ocupe funcţii publice timp de trei ani.

Contestatarii au cerut insistent demiterea şefului SRR, iar Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a trimis o adresă prin care cerea Parlamentului să pună în aplicare decizia instanţei supreme. Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii ( CNSAS) a scos la iveală angajamentul semnat de fostul şef SRR cu Securitatea, dar nu a găsit note informative furnizate de acesta. Ca urmare, agentului conspirat al Securităţii, "Adrian", cum fusese legendat Ovidiu Miculescu, nu i s-a putut atribui calitatea de lucrător/colaborator al Securităţii.

Referindu-se la mandatul fostului şef al SRR, copreşedintele Sindicatului Profesioniştilor din Media şi Cultura Română din SRR, Gabriel Basarabescu, unul dintre cei mai aprigi contestatari ai lui Miculescu ne-a declarat: "S-a făcut un pas important, dar situaţia este departe de a fi rezolvată. Cine se bucură, se bucură mult prea devreme sau iresponsabil, pentru că Miculescu şi-a lăsat o tonă de tentacule acolo. Până nu vor reintra în normal toate, nu va exista o ierarhie a valorilor sănătoasă. Au plecat mai mult de jumătate din oamenii buni ai instituţiei. Au fost puşi în posturi, nu numai de conducere, dar şi direct din emisie, oameni care sunt cel puţini discutabili ca pregătire profesională. Problema este ca cine va veni să dorească să reconstruiască ce s-a dărâmat în patru ani. Vor trebui cel puţin doi ani de bunăvoinţă pentru refacerea legăturilor instituţiei cu românii din jurul graniţelor, de exemplu".

Noul preşedinte interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune, Georgică Severin, a fost senator de Prahova din partea PDL, în perioada 2008-2010. În 2012, după ce a trecut la PSD, Severin a fost reales senator, apoi a fost numit preşedinte al Comisiei pentru cultură, artă şi mijloace de informare în masă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. liviu Dragnea vrea sa controleze si Radioul public.

    1. si tu ai vrea radioul sa fie controlat din umbra de sistem, nu?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb