Percheziţii la RATB privind furt de combustibil

A.C.
Anticorupţie #Transporturi / 10 decembrie 2014

Actualizare 16:44 Douăzeci de persoane au fost reţinute

Douăzeci de suspecţi în dosar au fost reţinuţi în această după-amiază de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în dosarul furtului de carburanţi de la RATB, potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei trimis redacţiei.

Suspecţii ar fi sustras carburant din autobuzele parcate, combustibilul fiind ulterior vândut prin intermediari. Acuzaţiile care le sunt aduse se referă la constituirea unui grup infracţional organizat, furt calificat, complicitate la furt calificat şi tăinuire.

În urma percheziţiilor (efectuate atât la RATB, cât şi la domiciliile celor bănuiţi, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu), au fost ridicate înscrisuri, telefoane mobile şi alte mijloace de probă, precum şi 450 litri de motorină.

---

Actualizare 16:33 Conducerea RATB va face anchetă internă la toate autobazele

Conducerea RATB va face anchetă internă la toate autobazele, pentru clarificarea faptelor, precizând că pune la dispoziţia anchetatorilor toate informaţiile solicitate, potrivit unui comunicat al Regiei trimis astăzi redacţiei.

"Astăzi, 10.12.2014, Regia Autonomă de Transport Bucureşti a luat la cunoştinţă de percheziţiile desfăşurate de Poliţia Capitalei sub coordonarea Parchetului Bucureşti, la mai multe unităţi ale Regiei şi la locuinţele unor persoane suspectate că au sustras motorină din patrimoniul RATB. Conducerea Regiei colaborează cu organele de urmărire penală, punând la dispoziţia instituţiilor abilitate toate informaţiile şi datele solicitate. Totodată, va fi demarată o anchetă internă la nivelul tuturor autobazelor, în vederea clarificării faptelor ce constituie infracţiuni şi aflării adevărului, în interesul publicului călător, al întregii opinii publice şi al Regiei", este textul documentului citat.

---

Mai multe persoane sunt bănuite că furau combustibil de la Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB), poliţiştii efectuând în această dimineaţă percheziţii la locuinţele suspecţilor şi la sedii ale regiei, potrivit surselor din RATB.

Percheziţiile de la sediu RATB sunt în toi iar Poliţia Capitalei şi Procuratura intenţionează să-i găsească pe hoţii de combustibil.

"În această dimineaţă, 120 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează un număr de 25 percheziţii şi pun în executare 20 de mandate de aducere, emise pe numele mai multor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de furt organizat de combustibil din patrimoniul RATB", se arată într-un comunicat de presă al DGPMB transmis presei.

Persoanele identificate vor fi conduse la sediul Poliţiei Capitalei pentru audieri, precizează sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb