• Pentru că nu-şi poate onora datoriile, SC "Praktiker" SRL din Sibiu este chemată în instanţă în vederea dizolvării
Valoarea datoriilor pe care le are "Praktiker" Sibiu faţă de "Zahrom", unul dintre distribuitorii săi, este de peste trei miliarde şi jumătate de lei vechi, conform declaraţiei domnului Dan Zaharov, patronul firmei "Zahrom" din Braşov. "Colaboram cu doamna Carmen Câmpeanu, patroana magazinului, încă din 2002, aşa că nu mi-am imaginat că vor fi astfel de probleme", ne-a declarat patronul firmei "Zahrom", al cărei domeniu de activitate este comercializarea de piese de schimb pentru autovehicule. Domnia sa a justificat această cerere de lichidare prin faptul că cele două patroane asociate, Carmen şi Maria Câmpeanu (mama şi fiica), s-au sinucis şi nu există moştenitori, iar furnizorii au rămas cu marfa livrată neplătită.
Patronul firmei braşovene ne-a informat că "circulau zvonuri cum că ar avea mari datorii încă dinainte de a se sinucide, dar eu nu le-am dat crezare. Din păcate însă, golul de trei miliarde şi jumătate de lei vechi şi datoriile acumulate în urma acestui gol ne-au obligat să luăm un împrumut de nouă miliarde pentru a ne putea repune pe picioare".
Conform declaraţiei domnului Zaharia, furnizori ai "Praktiker" Sibiu din întreaga ţară sunt victime ale aceleiaşi situaţii. Magazinul condus de doamna Carmen Câmpeanu se aproviziona de la firme din Bucureşti, Piteşti, Sibiu şi Cluj. Doamna Ioana Oprea, contabil în cadrul firmei "Zahrom" Braşov, ne-a declarat că la momentul livrării firma "Praktiker" a emis nişte cecuri pe care uterior nu le-a onorat. Ca urmare, patronul firmei "Zahrom" a sistat furnizarea, dar datoriile se ridicau deja la aproximativ trei miliarde şi jumătate.
Cererea de dizolvare şi lichidare a "Zahrom" Sibiu a fost trimisă în instanţă dar încă nu s-a soluţionat. Conform legii, lichidarea se face numai după dizolvarea societăţii şi nu concomitent cu aceasta, iar procedura lichidării nu este în competenţa organelor judecătoreşti.