Primarul Capitalei anunţă începerea construirii mai multor parcări subterane şi supraterane

Vlad Dobrea
Miscellanea #Transporturi / 3 ianuarie 2018

Gabrielea Firea (Sursa foto: Facebook)

Gabrielea Firea (Sursa foto: Facebook)

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, astăzi, începerea construirii mai multor parcări subterane şi supraterane în Bucureşti, cu un total de aproape 4.500 de locuri noi, printre zonele în care vor fi amenajate numărându-se Gara de Nord, Sala Palatului, Piaţa Constituţiei şi Piaţa Cantacuzino.

"Va fi demarată construcţia de parcări subterane şi supraterane în paralel cu taxarea domeniului public, o măsură luată de toate marile capitale europene cu efecte benefice asupra decongestionării traficului", a declarat, astăzi, Gabriela Firea.

Astfel, în acest an vor fi lansate licitaţiile pentru atribuire prin concesionare a unor parcări în zona Edgar Quintet, cu trei niveluri şi 380 de locuri, în Piaţa Dorobanţi, cu două niveluri şi 254 de locuri (parcare subterană) şi la Gara de Nord, cu 867 de locuri (parcare subterană).

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) mai cuprinde şi două parcări subterane la Sala Palatului, una în zona de nord, cu trei niveluri şi 552 locuri şi una în sud, cu trei niveluri şi 536 locuri. De asemenea, va mai fi o parcare subteraă la Piaţa Lahovari, cu 207 locuri, o parcare subteraă în Piaţa Cantacuzino, cu 206 locuri, precum şi o alta în Piaţa Constituţiei, cu 988 locuri.

În ceea ce priveşte parcările publice supraterane structură uşoară, acestea vor fi realizate fie direct de Compania Municipală de Parking, fie prin scoaterea la licitaţie. Astfel, va fi amenajată o parcare subterană în zona Textiliştilor, cu două niveluri şi 188 de locuri, un nivel având spaţiu verde, terenuri de sport şi locuri de joacă. De asemenea, parcajul subteran Panait Cerna va avea 264 de locuri şi două niveluri de parcare, unul dintre ele fiind cu spaţiu verde, terenuri de sport şi locuri de joacă.

Primarul Capitalei a precizat că o altă măsură pentru a fluidiza traficul în Bucureşti este şi construirea de parcări de reşedinţă, în unele cartiere, prin compania municipală, pentru că locurile sunt insuficiente, iar bucureştenii parchează pe banda întâi de circulaţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb